Goorse brandweerlieden assisteren bij evacuatie brand Stadshagen Delden

De Goorse brandweer was gisteren met een wagen en zeven brandweerlieden ter plekke bij de brand in een appartementencomplex aan de Stadshagen in Delden. Daarbij kwamen twee bewoners om het leven. De brqnd ontstond vannacht net na middernacht en er was sprake van zoveel rookontwikkeling dat er veel bewoners moesten worden geĆ«vacueerd. Bij die evacuatie hielpen de zeven brandweermensen van de Goorse kazerne. een zware klus want omdat veel bewoners nog sliepen moesten er deuren worden geforceerd. Bewoners werden naar het nabijgelegen verpleeghuis Sint Elisabeth gebracht en naar hotel van der Valk in Hengelo. Ook burgemeester Nauta was vannacht ter plekke en kwam vandaag met een statement…

“De vreselijke brand van vannacht en de verslagenheid van de bewoners heeft mij diep geraakt. Ik wil mijn medeleven betuigen met de nabestaanden van de twee dodelijke slachtoffers. Ook de andere bewoners van het complex en hun families wens ik veel sterkte toe met het verwerken van deze gebeurtenis. De gemeente zal zich inzetten om hen zo goed mogelijk bij te staan.”

Gerelateerde berichten

  • Bedrijfspanden van Kollaan in rook op (met video)5 september 2021 Bedrijfspanden van Kollaan in rook op (met video) Een grote brand deze avond in een geschakeld bedrijfspand tegenover de Jumbo-supermarkt in de van Kollaan. Daar brak rond 22:00 uur brand uit. Hoe de brand ontstaan is, is onduidelijk […]
  • 14 augustus 2021 Goorse brandweer actief in Haaksbergen De Goorse brandweer moest vandaag assistentie verlenen bij een behoorlijke brand in het buitengebied van Haaskbergen. Een woonboerderij aan de Diepenheimseweg daar stond in brand en naast […]
  • Forse schade bij woningbrand Klaproosstraat8 juni 2021 Forse schade bij woningbrand Klaproosstraat De brandweer is vanavond uitgerukt voor een woningbrand aan de Goorse Klaproosstraat. De brand ontstond aan de achterzijde van de woning. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk maar […]
  • Brand bij Bruins&Kwast31 juli 2020 Brand bij Bruins&Kwast Op het terrein van Bruins & Kwast aan de Mossendamsdwarsweg in Goor, is vanmiddag een vrachtwagen uitgebrand. Ook de oplegger met een lading takken, vatte vlam. Bij de brand kwam veel […]
  • Vuilnisbrand op S1511 mei 2020 Vuilnisbrand op S15 De brandweer moest gisteravond aan het einde van de avond uitrukken voor een brandmelding op de N347 (S15). Daar stond een vuilnisbak in brand op de parkeerplaats tussen Goor en Enter. De […]