Acht Koninklijke onderscheidingen naar Gorenaren tijdens lintjesregen

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen zijn vandaag acht Gorenaren gedecoreerd. In het gemeentehuis kregen zij allemaal de versierselen die horen bij de titel ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’. Willy Brunnekreeft (foto) werd onderscheiden voor haar werk voor de Leendert Vriel-stichting die patiënten in laatste levensfase begeleidt. Daarnaast is ze actief voor het Schoolfeestfonds en de Hervormde gemeente én had ze de regie tijdens het theaterspektakel ‘Stem van de Regge’ enkele jaren geleden. Hieronder ook de verdiensten van de overige zes onderscheiden Gorenaren. Meer foto’s volgen later.

Riki van Dam-Broeze kreeg een lintje voor haar jarenlange inzet voor het Rode Kruis en later de stichting Franje waar ze als chauffeur actief is en ook het rolstoelvervoer verzorgt. Ook is ze actief als EHBO-er. Bij Trimgroep Kariboes is ze verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens de wandeltochten. Daarnaast is ze ook mantelzorger voor hulpbehoevende familieleden en (vroegere) buren.

De goedlachse Anneke Diepenbroek-Bruins werd door burgemeester Ellen Nauta vanochtend een ‘fantastische ambassadrice’ van de Goorse volkswijk ’t Gijmink genoemd. Diepenbroek was vanaf het eerste uur als voorzitter van de bewonerscommissie betrokken bij de sanering van ’t Gijmink. Daarnaast is ze nog steeds actief binnen de buurtvereniging en als gastvrouw van buurthuis Villa ’70.

Cobi Huistede-Ankersmid kreeg ook een lintje. De Goorse is bekend van haar vele verzamelingen. Zo spaart ze onder meer ansichtkaarten, sigarenbandjes en balpennen. Die verzamelingen worden later verkocht en de opbrengst is voor de Nederlandse Cystic Fibrose Stichting. Ook maakt ze daarvoor handwerkjes die op markten en braderieën verkocht worden. Daarnaast helpt ze als vrijwilligster tijdens handwerkmiddagen bij de Stoevelaar en Aveleijn Heeckeren. Huistede is ook actief bij de VTB-club. de lokale afdeling van De Zonnebloem en vrouwenbeweging Zij Actief. Tenslotte is ze ook nog eens collectante voor de Brandwondenstichting en Alzheimer Nederland.

Frits en Anneke Schut (echtpaar) kregen allebei een lintje voor de verschillende verdiensten die ze hebben gehad. Frits Schutte was twintig jaar lang lid en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van de Universiteit Twente. Ook was hij dertig jaar actief bij de Rotary Club Enschede en zat hij in de Raad van Toezicht van de Protestantse Theologische Universiteit Nederland. Ook bekleedde hij meerdere functies binnen de Goorse Hofkerk en de Protestantse gemeente Hof van Twente.

Ook zijn vrouw Anneke Schut-Lock is actief voor de Hofkerk en was onder meer secretaris van het kerkbestuur en nauw betrokken bij het vernieuwde centrum aan de Diepenheimseweg. Daarnaast zet ze zich al jaren in voor asielzoekers en stond ze aan de basis van de Goorse Asielzoekers Stichting (GAST).

Ook de bekende Goorse uitvaartondernemer ‘in ruste’ Gerrit Tijhuis werd onderscheiden. Tijhuis runde jarenlang een taxi- en uitvaartbedrijf in Goor en stond bekend om zijn betrokken en karakteristieke manier van het begeleiden van families. Ook was hij initiatiefnemer van de vereniging van uitvaartorganisaties in Oost Nederland. Daarnaast zat hij geruime tijd in het bestuur van de EHBO afdeling Goor en Veilig Verkeer Hof van Twente. Gerrit Tijhuis is ook voorzitter van kinderboerderij Het Kukelnest.

Tenslotte kreeg vandaag ook Linie Toet-Woolderink de versierselen die horen bij de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij woont sinds 1968 in Goor waar ze direct actief lid werd van de Partij van de Arbeid. In 1970 werd ze gekozen in de gemeenteraad van de toenmalige gemeente Goor. Linie Toet is ook vrijwilligster van het eerste uur bij De Reggehof waar van 1996 tot 2006 ook lid was van het bestuur en de belangen van de verenigingen behartigde. Toet is eveneens lid van het NIVON waarvoor ze ook het nodige vrijwilligerswerk verrichtte.

In totaal kregen 12 mensen uit de Hof van Twente een onderscheiding. Allen als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Foto’s: Inge Rupert Fotografie

Gerelateerde berichten