Unieke beelden van Goorse scholen in 1960

Het is een feest der herkenning voor de Goorse 60-plussers. Filmmaker Henk Eeftink maakte een compilatie van beelden van Goorse scholen in het jaar 1960. Het resultaat is een unieke 18 minuten durende film waarin acht scholen in zwart wit voorbij komen. De film begint met beelden van de kleuterschool waarna de Sint Paulusschool, de Gijminkschool, de Malbergschool, de Laarschool, de Ambachtschool, de Huishoudschool en de Mulo voorbij komen. De film is door Eeftink op Youtube gezet en is via deze LINK te bekijken.

Gerelateerde berichten

  • Scholenexpositie in historisch museum4 december 2017 Scholenexpositie in historisch museum Het Goors Historisch Museum opent komende vrijdag een expositie over het verleden van de Goorse scholen. Er zijn allerhande artikelen en vooral ook schoolfoto's te bekijken uit het […]
  • Jubileumuitzending E8 op zondagmiddag8 juni 2021 Jubileumuitzending E8 op zondagmiddag Het Hofstreek radioprogramma E8 is toe aan de 50e uitzending en dat wordt, na de reguliere uitzending van komende vrijdag, op zondagmiddag gevierd met een extra uitzending tussen 14:00 […]
  • Jongerencentrum De Maan gaat sluiten7 juni 2020 Jongerencentrum De Maan gaat sluiten Jongerencentrum De Maan in de voormalige Laarschool gaat sluiten. Volgens welzijnsorganisatie Salut en de gemeente Hof van Twente sluit het locatie-gebonden jongerenwerk in De Maan […]
  • Oorlogsherinneringen van Johan Alink…7 mei 2020 Oorlogsherinneringen van Johan Alink… Naar aanleiding van de oorlogsdocumentaire in Nieuwsuur over het bombardement op Goor én de reactie daarop van Frits Zorge, die een bijzonder verhaal deelde via deze site, kwamen er veel […]
  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]