Nauta persoonlijk aansprakelijk gesteld voor reputatieschade Switch

Burgemeester Ellen Nauta van Hof wordt door het Enschedese Switch IT Solutions persoonlijk aansprakelijk gesteld voor zogenoemde reputatieschade. Zo erkent ze in de regionale krant TC/Tubantia. Dit omdat Nauta zich negatief uitliet over de rol van Switch bij de cyberaanval op de gemeente. Bij de hack gingen veel gegevens verloren en de geraamde schade ligt op bijna 4 miljoen euro. De gemeente en Switch IT liggen nu in de clinch over de schuldvraag. De gemeente wil compensatie van Switch vanwege een wanprestatie, terwijl Switch nu geld wil eisen van de burgemeester en/of de gemeente omdat de reputatie van het IT-bedrijf in het geding is gebracht waardoor opdrachten mis worden gelopen.

Gerelateerde berichten

  • Switch: ‘Niet verantwoordelijk voor cyberaanval’17 maart 2021 Switch: ‘Niet verantwoordelijk voor cyberaanval’ Switch IT Solutions legt de verantwoordelijkheid voor de cyberaanval op de computersystemen van de gemeente Hof van Twente bij de systeembeheerders van de gemeente Hof van Twente neer. […]
  • Snoeihard rapport over gemeente en ICT-bedrijf9 maart 2021 Snoeihard rapport over gemeente en ICT-bedrijf Een fikse oorwassing voor de gemeente Hof van Twente en het ICT-bedrijf Switch IT Solutions. Uit onderzoek naar de computerhack blijkt dat deze partijen hopeloos faalden bij het beheer […]
  • ICT-systemen gemeente pas over twee jaar weer op orde21 januari 2021 ICT-systemen gemeente pas over twee jaar weer op orde De heropbouw van de computersystemen van de gemeente Hof van Twente kan nog wel twee jaar duren. Dat zei burgemeester Ellen Nauta tijdens de raadsvergadering van gisteravond waarin de […]
  • Cyberaanval gaat gemeente zo’n 4 miljoen euro kosten12 mei 2021 Cyberaanval gaat gemeente zo’n 4 miljoen euro kosten De cyberaanval die begin december vorig jaar de ICT-systemen van de gemeente Hof van Twente plat legde, gaat in eerste instantie 3,9 miljoen euro kosten. Het College van B&W […]
  • Kavelwachtlijsten nog lang niet op orde7 mei 2021 Kavelwachtlijsten nog lang niet op orde Het duurt nog wel even voordat de gemeente Hof van Twente alle kavelwachtlijsten op orde heeft. Als gevolg van de cyberaanval op de computersystemen van de gemeente Hof van Twente zijn de […]