De Pluimpot luidt werkzaamheden Twentekanaal in

In de Goorse haven is het schip De Pluimpot aangemeerd. Deze boot van Rijkswaterstraat moet er voor zorgen dat de werkzaamheden die betrekking hebben op de verruiming en verdieping van het Twentekanaal veilig kunnen plaats vinden. Er wordt gestart met de tweede fase daarvan waarin het kanaal tussen Delden en Hengelo en de zijtak naar Almelo wordt aangepakt. Het Twentekanaal van Lochem naar Goor is al in de eerste fase verdiept. Met de start van de werkzaamheden is er ook een verhalenwedstrijd van Rijkswaterstraat. Wie zijn verhalen of herinneringen via dit mailadres deelt, maakt kans op een rondvaart. De video van Rijkswaterstaat waarin de boot met oud-wielrenster en presentatrice Marijn de Vries aanmeert in Goor, is via deze LINK te bekijken. Meer informatie over het project, dat groter vrachtverkeer via het kanaal mogelijk moet maken, is via deze LINK te vinden.

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: Poelsbeek in optima forma18 april 2021 Oald Goor: Poelsbeek in optima forma Een heerlijk gevoel voor de redacteuren van Oald Goor om weer af te dalen naar de koffer met oude prenten uit het begin van vorige eeuw. De Diepenheimseweg in volle glorie. Op deze […]
  • Auto te water in De Meene UPDATE)19 oktober 2020 Auto te water in De Meene UPDATE) Een personen-auto is aan het einde van de middag het Twentekanaal ingereden. De geparkeerde auto, die waarschijnlijk niet op de handrem stond, is het water ingegleden vanaf de Meenweg net […]
  • Regenboog…1 april 2020 Regenboog… Velen hebben er nu de tijd voor vanwege de Coronacrisis. Een lekker eind wandelen of fietsen. Bijvoorbeeld door De Meene. Topfotograaf Jeroen van Vliet doet dat altijd al en neemt op […]
  • Kruising Herman Heijermanstraat gevaarlijkste in de Hof15 november 2019 Kruising Herman Heijermanstraat gevaarlijkste in de Hof Het kruispunt Herman Heijermansstraat/Laarstraat is met zes ongelukken het gevaarlijkste kruispunt van Goor en ook van de gemeente Hof van Twente. Dat blijkt uit cijfers van […]
  • Hengelerbrug langer dicht19 juni 2019 Hengelerbrug langer dicht De afsluiting van de Hengelerbrug gaat langer duren. De brug is in slechte staat en heeft extra onderhoud nodig. De brug over het Twentekanaal gaat nu volgende week donderdag (27 juni) […]