Oproep: Houdt honden aan de lijn in natuurgebieden om reekalfjes te beschermen

De zogenoemde Wild Beheer Eenheid (WBE) Hof van Twente heeft een dringende oproep voor hondenbezitters om de honden in de komende periode aangelijnd te houden in natuurgebieden rondom Goor. In deze tijd worden er reekalfjes geboren en als een hond (of een mens) het kalfje aanraakt of er zelfs maar aan snuffelt bestaat de kans dat de reegeit het jong verstoot met alle gevolgen van dien. De Wild beheer Eenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan duurzaam wildbeheer.

Gerelateerde berichten

  • Gemeente vraagt om honden aangelijnd te houden om koeienziekte te voorkomen23 oktober 2020 Gemeente vraagt om honden aangelijnd te houden om koeienziekte te voorkomen De gemeente Hof van Twente vraagt hondenbezitters om de honden tijdens het uitlaten aan de lijn te houden en zeker niet weilanden in te laten rennen waar koeien grazen zoals in De Meene. […]
  • Bor de Wolf…8 oktober 2019 Bor de Wolf… Het is uitkijken geblazen voor wandelaars in het buitengebied van Goor. Op de zondagen trekken we er regelmatig op uit om een stukje te gaan lopen met de hond. Even een frisse neus halen […]
  • Schapen gebeten en opgejaagd door honden7 oktober 2019 Schapen gebeten en opgejaagd door honden Het is de Goorse schaapherders Martin en Max Wormmeester een doorn in het oog: Loslopende honden in de buurt van de kuddes. In de woonwijk Heeckeren was het dit weekend weer raak en zijn […]
  • Honden vergiftigd in de Grotestraat1 juni 2019 Honden vergiftigd in de Grotestraat In de Grotestraat zijn twee hondjes overleden nadat ze zijn vergiftigd. Dat is gebeurd in de tuin achter het woonhuis en de winkel van vishandel Holtmaat. Naast de honden hebben door het […]
  • Frits B. verwaarloosde niet alleen 47 honden11 mei 2018 Frits B. verwaarloosde niet alleen 47 honden Het houdt de gemoederen ook al dagen bezig in Goor. De zaak met de beruchte hondenfokker Frits B. (63) uit Ambt Delden. Hij weet telkens weer de inspecteurs van de Dierenbescherming om […]