Gesloten Braakmolen wel versierd op nationale molendag

De Braakmolen, sedert 1856, is komende zaterdag weer onze lokale trots in het kader van de Nationale Molendag. Volgens traditie is deze dan weer bemand en als de wind geen spelbreker is, zal de molen ook draaien. De corona-maatregelen laten echter niet toe om zaterdag belangstellenden te ontvangen. Om er toch een feestelijk sausje over te gieten, wordt de molen wel versierd door de molenaar. En diezelfde molenaar gebruikt dit platform ook om aan te geven dat ze altijd nog weer nieuwe vrijwilligers kunnen gebruiken bij De Braakmolen.

Gerelateerde berichten

  • De molenaar van de toekomst…13 juni 2022 De molenaar van de toekomst… Komend weekend wordt bij de Goorse Braakmolen aandacht besteedt aan de molenaar van de toekomst, de aspirant-molenaar en de aanstaande MIO (molenaar in opleiding). Ook bij de overige […]
  • Oald Goor: De Braakmolen in de jaren ’50…3 april 2022 Oald Goor: De Braakmolen in de jaren ’50… De Braakmolen. Blikvanger en trekpleister voor toeristen. Gebouwd in 1865 en nog immer gekoesterd. De molen was lang in handen van de familie Otte die het in 1974 overdroeg aan de […]
  • Braakmolen doet mee aan recordpoging molens draaien30 maart 2022 Braakmolen doet mee aan recordpoging molens draaien De Goorse Braakmolen is volgende week zaterdag, 9 april, onderdeel van een recordpoging molens draaien. De molen zal dan samen met alle draaivaardige molens in de 11 zogenoemde […]
  • Braakmolen startlocatie Open Monumentendagen met speciale stadswandeling2 september 2019 Braakmolen startlocatie Open Monumentendagen met speciale stadswandeling De Goorse Braakmolen is dit jaar de startlocatie voor de Open Monumentendagen 2019 in de gemeente Hof van Twente. De officiĆ«le opening is volgende week zaterdag (14 september) om 09.30 […]
  • Wieken Braakmolen vieren internationale erkenning11 december 2017 Wieken Braakmolen vieren internationale erkenning Een mooie winterse plaat van de Goorse Braakmolen hieronder met de wieken in een stand die aangeeft dat er wat te vieren is. Deze week werd namelijk bekend dat het ambacht van het […]