Wel kranslegging maar zonder publiek

Evenals vorig jaar zal de jaarlijkse dodenherdenking morgen anders verlopen dan in de jaren voor corona. Er is in Goor geen stille tochten en een publieke bijeenkomst bij het oorlogsmonument in het park aan de Waterstraat. Wel zullen de leden van het College van B&W daar bloemen neerleggen. Dat gebeurt niet zoals te doen gebruikelijk rond de klok van 20:00 uur maar op een moment daarvoor. Wie zelf ook bloemen wil leggen wordt gevraagd dat ook niet rond de minuut stilte om 20:00 uur te doen maar eerder of later. Dit om drukte te voorkomen. Er is wel een toespraak van burgemeester Nauta die via Hofstreek Omroep op radio en TV wordt uitgezonden en op de site van de gemeente te beluisteren is morgenavond. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei om morgen ook de vlag de hele dag halfstok te hijsen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers en niet alleen ’s avonds. Op bevrijdingsdag 5 mei 2021 kan de vlag (zonder wimpel) uit om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan de bevrijders 76 jaar geleden.

Gerelateerde berichten

  • Individuele herdenking en bloemlegging op 4 mei24 april 2020 Individuele herdenking en bloemlegging op 4 mei Er is wel een mogelijkheid om op 4 mei naar het herdenkingsmonument in de Waterstraat te gaan om stil te staan bij de gevallenen in de Tweede Oorlog of om bloemen te leggen. Dit kan van […]
  • Druk bezochte Dodenherdenking in Goor4 mei 2017 Druk bezochte Dodenherdenking in Goor Dat het een groot goed is om in vrijheid te leven en dat dat mede te danken is aan de bevrijders aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is ook in Goor niet in de vergetelheid geraakt. […]
  • “Vrijheid is voor mij leven zonder bang zijn..”5 mei 2021 “Vrijheid is voor mij leven zonder bang zijn..” Het zijn de treffende woorden van Mehbratu Sebhatu Tekle (foto). Hij vluchtte uit Eritrea om hier in vrijheid en zonder angst te kunnen leven. Hij was één van de zes inwoners uit de Hof […]
  • Een stille herdenking…4 mei 2021 Een stille herdenking… De vlag wappert halfstok bij het oorlogsmonument in het parkje aan de Waterstraat. Daarvoor liggen bloemen, onder meer van de gemeente Hof van Twente. De leden van het College van B&W […]
  • Herdenking bevrijding van Goor verplaatst naar 202511 februari 2021 Herdenking bevrijding van Goor verplaatst naar 2025 De activiteiten rondom de herdenking van de bevrijding van Goor in 1945 zijn verplaatst naar het jaar 2025. Dan is het, op 8 april, 80 jaar geleden dat Goor werd verlost van de Duitse […]