“Vrijheid is voor mij leven zonder bang zijn..”

Het zijn de treffende woorden van Mehbratu Sebhatu Tekle (foto). Hij vluchtte uit Eritrea om hier in vrijheid en zonder angst te kunnen leven. Hij was één van de zes inwoners uit de Hof van Twente die aan het woord kwamen in de herdenkingsboodschap van burgemeester Ellen Nauta die haar woorden op deze manier kracht bij liet zetten. Ook de Goorse Joodse Selma Hoek was één van de sprekers in de videoboodschap die gisteren werd uitgezonden via Hofstreek TV. Burgemeester Nauta vergeleek daarin aan de hand van de avondklok ook de coronaperiode van nu en het gebrek aan vrijheid in de Tweede Wereldoorlog die volgens haar absoluut niet te vergelijken is. Het filmpje is terug te zien via deze LINK.

Gerelateerde berichten

  • Herdenking bevrijding van Goor verplaatst naar 202511 februari 2021 Herdenking bevrijding van Goor verplaatst naar 2025 De activiteiten rondom de herdenking van de bevrijding van Goor in 1945 zijn verplaatst naar het jaar 2025. Dan is het, op 8 april, 80 jaar geleden dat Goor werd verlost van de Duitse […]
  • Nauta: Nu heeft de vijand geen gezicht…5 mei 2020 Nauta: Nu heeft de vijand geen gezicht… Burgemeester Nauta hield gisteravond op de lokale radio en televisie een toespraak waarin ze stil stond bij de doden die vielen tijdens de Tweede Wereld-oorlog en in andere oorlogen. De […]
  • Speciale uitzending Hofstreek TV rondom Dodenherdenking4 mei 2021 Speciale uitzending Hofstreek TV rondom Dodenherdenking Hofstreek TV zendt vanavond een programma uit rondom de Dodenherdenking. De uitzending begint rond half acht met de documentaire 'Overleven in een onderduikershol' (foto) waarin de Goorse […]
  • Wel kranslegging maar zonder publiek3 mei 2021 Wel kranslegging maar zonder publiek Evenals vorig jaar zal de jaarlijkse dodenherdenking morgen anders verlopen dan in de jaren voor corona. Er is in Goor geen stille tochten en een publieke bijeenkomst bij het […]
  • Nauta: “niet dronken na half vijf over straat zwerven…”27 januari 2021 Nauta: “niet dronken na half vijf over straat zwerven…” In een videoboodschap heeft burgemeester Nauta een update gegeven over de Corona-maatregelen en de naleving ervan in Goor en de overige kernen in de Hof. Allereerst gaf ze de complimenten […]