Prijs voor ‘anderhalve meter’-teksten

De 14-jarige Indy Loskamp (foto rechts) is één van de winnaars van een ideeëncontest van de gemeente Hof van Twente over het bewaren van de anderhalve meter afstand in deze coronaperiode. Loskamp bedacht allerlei teksten om met spray op de grond te schrijven om mensen daaraan te herinneren. Ze kreeg daarvoor een geldbedrag van €250. Ook de Deldense Meike ter Braak (foto links) won dat bedrag met haar oplossing voor een polsbandje dat trilt als iemand te dicht in de buurt komt. De gemeente had op bordjes een speciale QR-code verspreidt waarop iedeeën konden worden ingediend. Alle inzenders kregen een t-shirt met daarop de tekst Corona Alt Delete. In samenwerking met Salut zullen de winnende ideeën worden uitgewerkt.

Gerelateerde berichten

  • Verdeeldheid over anderhalve meter-regel29 juli 2020 Verdeeldheid over anderhalve meter-regel De Gorenaren zijn verdeeld als het gaat om het in stand houden van de anderhalve meter-regel. Uit een poll op deze site blijkt dat 41% van de stemmers wel afstand wil houden maar dat dat […]
  • Prijsvraag voor jongeren: Hoe verslaan we Corona?22 juli 2020 Prijsvraag voor jongeren: Hoe verslaan we Corona? Hoe verslaan we samen Corona? Jongeren uit Goor en de overige kernen in de Hof van Twente krijgen de komende weken de kans om die vraag te beantwoorden. Ze kunnen hun ideeën hierover […]
  • Goor viert vakantie vooral ‘Rundumhausen’20 juli 2020 Goor viert vakantie vooral ‘Rundumhausen’ Het grootste deel van de Goorse bevolking is niet van plan om ver op reis te gaan in deze zomervakantie. Dat blijkt uit de uitslag van een poll op deze site. Maar liefst 72% van de […]
  • Geen Kleurrijk in de Hof, wel Dag van de Dialoog13 juli 2020 Geen Kleurrijk in de Hof, wel Dag van de Dialoog Het multi-culturele evenement 'Kleurrijk in de Hof', op het Goorse Schoolfeestplein, gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft daartoe besloten omdat ondanks de versoepelingen er nog […]
  • Maak niet normaal wat niet normaal is…12 mei 2020 Maak niet normaal wat niet normaal is… Het leven maakt aanstalten om een beetje zijn normale beloop te krijgen. We kunnen naar de kapper en tot grote vreugde van vele ouders mogen de kids weer naar school na een periode van […]