Berno Strootman in actie voor Goor op Stoom

Oud-Gorenaar en voormalig Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving Berno Strootman, gaat zich met zijn bureau Strootman Landschapsarchitecten met vestigingen in Amsterdam en Arnhem, inzetten voor het Masterplan Op Stoom. Dat doet hij samen met bureau De Zwarte Hond uit Rotterdam en SIR communicatie & participatie uit Enschede. Strootman (foto) krijgt een leidende rol in de ontwikkeling van het voormalige fabrieksterrein: “Ik vind het heel bijzonder dat ik als oud-Gorenaar samen met de huidige Gorenaren mag nadenken over de toekomst van dit prachtige gebied. Het TSB-terrein is groot en er kan veel. De gemeente is ambitieus, en wij ook. Goor krijgt er een heel bijzonder gebied bij, vlak bij het centrum. We starten zo snel mogelijk met het planproces.”

Inmiddels hebben bijna 300 mensen de woonwens-enquête ingevuld en al die informatie wordt volgens wethouder Meulenkamp meegenomen bij de ontwikkeling van het Masterplan. “Daar blijft het niet bij, want inwoners en andere betrokkenen worden op verschillende manieren en rondom verschillende thema’s ingeschakeld om Op Stoom vorm te geven. Zo moet een heerlijke plek worden om te wonen, werken en genieten.” Actuele informatie is te vinden op
www.gooropstoom.nl.

Gerelateerde berichten