Berno Strootman in actie voor Goor op Stoom

Oud-Gorenaar en voormalig Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving Berno Strootman, gaat zich met zijn bureau Strootman Landschapsarchitecten met vestigingen in Amsterdam en Arnhem, inzetten voor het Masterplan Op Stoom. Dat doet hij samen met bureau De Zwarte Hond uit Rotterdam en SIR communicatie & participatie uit Enschede. Strootman (foto) krijgt een leidende rol in de ontwikkeling van het voormalige fabrieksterrein: “Ik vind het heel bijzonder dat ik als oud-Gorenaar samen met de huidige Gorenaren mag nadenken over de toekomst van dit prachtige gebied. Het TSB-terrein is groot en er kan veel. De gemeente is ambitieus, en wij ook. Goor krijgt er een heel bijzonder gebied bij, vlak bij het centrum. We starten zo snel mogelijk met het planproces.”

Inmiddels hebben bijna 300 mensen de woonwens-enquête ingevuld en al die informatie wordt volgens wethouder Meulenkamp meegenomen bij de ontwikkeling van het Masterplan. “Daar blijft het niet bij, want inwoners en andere betrokkenen worden op verschillende manieren en rondom verschillende thema’s ingeschakeld om Op Stoom vorm te geven. Zo moet een heerlijke plek worden om te wonen, werken en genieten.” Actuele informatie is te vinden op
www.gooropstoom.nl.

Gerelateerde berichten

  • Masterplan Op Stoom voor de helft klaar7 oktober 2021 Masterplan Op Stoom voor de helft klaar Het Masterplan voor de herontwikkeling van het terrein van de voormalige Stoomblekerij is voor de helft gereed en gisteravond gepresenteerd aan de gemeenteraad van Hof van Twente. Er […]
  • Oald Goor: ’n Stoom geet oet…26 september 2021 Oald Goor: ’n Stoom geet oet… Ook in de categorie Oald Goor willen we de discussie aan over de naamgeving van het voormalige TSB-terrein dat nu ontwikkeld wordt: Op Stoom zoals de projectnaam nu is óf 'n Stoom zoals […]
  • TV-sessies rondom project Goor op Stoom9 juni 2021 TV-sessies rondom project Goor op Stoom Het project Goor op Stoom krijgt steeds meer voeten aan de grond in Goor en de eerste werkzaamheden worden zichtbaar. Om dit alles goed te bespreken met de bevolking wordt een aantal […]
  • College sluit woonwagens ‘Op Stoom’ niet uit25 mei 2021 College sluit woonwagens ‘Op Stoom’ niet uit De gemeente Hof van Twente sluit niet dat op er op termijn ook woonwagens kunnen worden geplaatst op het nieuw te ontwikkelen TSB-terrein in Goor. Het College van B&W laat dit weten […]
  • Het TSB-terrein toen…16 mei 2021 Het TSB-terrein toen… Er wordt veel over gezegd en geschreven. Het voormalige TSB-terrein wordt in de komende jaren ontwikkeld en moet een nieuw stukje Goor 'Op Stoom' worden met bedrijvigheid, recreatie en […]