Plantjesbieb wordt komende zaterdag geopend

Komende zaterdag, 22 mei, wordt in de Reggetuin bij de Stadslandbouw de eerste zogenoemde ‘plantjesbieb’ van Goor geopend. Een plantjesbieb is een ‘groene’ bibliotheek, waar liefhebbers stekjes en groenteplantjes kunnen ruilen. Eenieder kan een plantje of stekje meenemen uit de bieb en er zelf weer een stekje of plantje voor in de plaats terug zetten. Mensen mogen ook alleen plantjes doneren. Alleen afnemen, is niet de bedoeling. De plantjesbieb is vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang op het terrein van de Stadslandbouw achter het tankstation in de Kerkstraat. De opening is zaterdag op de ‘Dag van de biodiversiteit’ om 13:30 uur. Daar is ook iedereen welkom.


Gerelateerde berichten

  • Nationale Zaaidag met inzaaien buurtboomgaard en begraafplaats22 april 2021 Nationale Zaaidag met inzaaien buurtboomgaard en begraafplaats Het is vandaag Nationale Zaaidag en in dat kader heeft de Groene Loper Hof van Twente diverse activiteiten georganiseerd. In de Reggetuin bij de Stadslandbouw wordt een in aanleg zijnde […]
  • Huur je eigen moestuin12 maart 2021 Huur je eigen moestuin Zelf je eigen bloemkool, sla, peultjes en wortels telen? Vanaf nu kun je weer je eigen moestuin huren in de nieuwe Reggetuin. Daar komen namelijk dit seizoen een aantal perkjes vrij voor […]
  • Vrijwilligers stadslandbouw gezocht31 mei 2021 Vrijwilligers stadslandbouw gezocht Ben jij de gedreven vrijwilliger met groene vingers, of wil je meer weten over alles wat groeit en bloeit? Dan is Stadslandbouw Goor op zoek naar jou. Meer weten? Bel Ina 06-10486555 of […]
  • 13 boompjes aangeboden ter adoptie14 mei 2021 13 boompjes aangeboden ter adoptie De Groene Loper Hof van Twente zoekt mensen die graan een een boompje willen adopteren en ook definitief planten op de dag van de biodiversiteit (zaterdag 22 mei). Het gaat om dertien […]
  • Groene loper roept op tot het tellen van bijen…16 april 2021 Groene loper roept op tot het tellen van bijen… Komende zaterdag 17- en zondag 18 april is weer de Nationale Bijentelling. De Groene Loper Hof van Twente vraagt aan iedereen om in actie te komen voor de wilde bij door ze te tellen. Van […]