Plantjesbieb wordt komende zaterdag geopend

Komende zaterdag, 22 mei, wordt in de Reggetuin bij de Stadslandbouw de eerste zogenoemde ‘plantjesbieb’ van Goor geopend. Een plantjesbieb is een ‘groene’ bibliotheek, waar liefhebbers stekjes en groenteplantjes kunnen ruilen. Eenieder kan een plantje of stekje meenemen uit de bieb en er zelf weer een stekje of plantje voor in de plaats terug zetten. Mensen mogen ook alleen plantjes doneren. Alleen afnemen, is niet de bedoeling. De plantjesbieb is vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang op het terrein van de Stadslandbouw achter het tankstation in de Kerkstraat. De opening is zaterdag op de ‘Dag van de biodiversiteit’ om 13:30 uur. Daar is ook iedereen welkom.


Gerelateerde berichten

  • Groene Burendag bij Stadslandbouw22 september 2022 Groene Burendag bij Stadslandbouw Komende zaterdag, 24 september, is de nationale burendag en zullen diverse buurten en straten gezamenlijk de handen uit de mouwen steken. Bij de Stadslandbouw aan de Kerkstraat wordt er […]
  • Plantjesbieb in de Reggetuin gaat weer open31 maart 2022 Plantjesbieb in de Reggetuin gaat weer open De vernieuwde plantjesbieb in de Reggetuin aan de Goorse Kerkstraat zal komende zaterdag weer worden geopend. Nu de lente is aangebroken en er weer volop in moes- en siertuinen gewerkt […]
  • Burendag en opening Plantjesbieb24 september 2021 Burendag en opening Plantjesbieb Morgen is weer de jaarlijkse Burendag en dan zullen er in diverse wijken en straten weer gezamenlijke werkzaamheden verricht. Ook wordt morgen De 'Beste Buur-bokaal' uitgereikt aan iemand […]
  • Nationale Zaaidag met inzaaien buurtboomgaard en begraafplaats22 april 2021 Nationale Zaaidag met inzaaien buurtboomgaard en begraafplaats Het is vandaag Nationale Zaaidag en in dat kader heeft de Groene Loper Hof van Twente diverse activiteiten georganiseerd. In de Reggetuin bij de Stadslandbouw wordt een in aanleg zijnde […]
  • Groene markt in De Reggetuin3 oktober 2022 Groene markt in De Reggetuin In de Reggetuin in de Goorse Kerkstraat wordt komende zaterdag een 'Groene markt' gehouden. Dit in het kader van de ‘beleef week’ van Nationaal park De Sallandse Heuvelrug en het Twents […]