Maxima onthuld Goors muziekspeeltoestel in Rotterdam

Koningin Maxima was in 2013 al in Goor om de viering van 750 jaar stadsrechten bij te wonen met haar man Koning Willem Alexander en nu, acht jaar na dato, zijn er wederom linkjes tussen de charismatische vorstin en het Twentse Haagje. Als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas kende ze eerder deze maand al de ‘Méér muziek in de klas-bokaal’ uit aan de gemeente Hof van Twente en afgelopen donderdag onthulde ze, het in Goor ontwikkelde, interactieve muziekspeeltoestel Yalp Memo in Rotterdam. Dat gebeurde in de speeltuin van de Rotterdamse wijk Crooswijk.

Deze Muziek-speeltuin van het Goorse bedrijf Yalp biedt kinderen, die minder snel in aanraking komen met muziek, de mogelijkheid om de kracht ervan te ontdekken. Het muziekspeeltoestel Yalp Memo kan na schooltijd gebruikt worden om muziek te maken en onder schooltijd worden ingezet voor muziekonderwijs. Het lesmateriaal voor de interactieve speeltuin is ontwikkeld in samenwerking met studenten van drie Rotterdamse Pabo-hogescholen én het Rotterdams conservatorium.