Politie waarschuwt voor nieuwe vorm van SMS-fraude

De Politie Hof van Twente waarschuwt voor frauduleuze sms-berichten die ook in Goor rond gaan op dit moment. In het bericht gaat het over een zogenaamde aflevering of een vertraging van een postpakket. Er circuleren diverse varianten van verschillende pakketdiensten. Na het klikken op de link krijg je het verzoek om een track-and-trace-app te downloaden en juist deze app bevat kwaadaardige software. De oplichter kan na installatie van de app via het telefoonnummer van de gebruiker in grote aantallen aan willekeurige mensen valse sms-berichten versturen met de kwaadaardige link. Ook kan de app bel- en andere telefoonkosten maken. Het devies blijft dus: Wees alert en klik niet zomaar ergens op.

Gerelateerde berichten

  • Rabo voorkomt financiĆ«le chaos bij Gorenaar na gewiekste truc16 juni 2021 Rabo voorkomt financiĆ«le chaos bij Gorenaar na gewiekste truc De schrik zal er nog goed inzitten bij een plaatsgenoot die bijna voor 23.000 euro is opgelicht. Volgens TC/Tubantia heeft de Rabobank dit ternauwernood kunnen voorkomen. De inwoner uit […]
  • Gorenaar 20 mille lichter na internetoplichting2 maart 2021 Gorenaar 20 mille lichter na internetoplichting Een bewoner van de Goorse Bentinckstraat is, enige tijd geleden, 20.000 euro kwijtgeraakt nadat hij via internet werd opgelicht. De man had problemen met zijn computer en gebeld door […]
  • Spoofing en WhatsApp-fraude in Goor17 januari 2021 Spoofing en WhatsApp-fraude in Goor Het is een landelijk stijgend probleem en ook in Goor zijn al diverse mensen het slachtoffer geworden van het 'spoofing' en WhatsApp-fraude. Internet-criminelen worden ook in Coronatijd […]
  • Lijnen geopend voor stemmen op Beauty Bo Grievink8 maart 2018 Lijnen geopend voor stemmen op Beauty Bo Grievink Ze behaalde onlangs na een uitgebreide selectieprocedure de finale van Miss Beauty Overijssel en hoopt nu op veel stemmen. De lijnen zijn geopend voor de 22-jarige Bo Grievink en middels […]
  • 121004 Muziekwinkel27 november 2012 Feestelijke opening nieuwe muziekzaak MAJUN Music & Art Centre & Pawnstore opent dit weekend op grootste wijze haar deuren. De nieuwe onderneming, tegenover Expert Reiners, is een initiatief van de in Goor woonachtige […]