Politie waarschuwt voor nieuwe vorm van SMS-fraude

De Politie Hof van Twente waarschuwt voor frauduleuze sms-berichten die ook in Goor rond gaan op dit moment. In het bericht gaat het over een zogenaamde aflevering of een vertraging van een postpakket. Er circuleren diverse varianten van verschillende pakketdiensten. Na het klikken op de link krijg je het verzoek om een track-and-trace-app te downloaden en juist deze app bevat kwaadaardige software. De oplichter kan na installatie van de app via het telefoonnummer van de gebruiker in grote aantallen aan willekeurige mensen valse sms-berichten versturen met de kwaadaardige link. Ook kan de app bel- en andere telefoonkosten maken. Het devies blijft dus: Wees alert en klik niet zomaar ergens op.

Gerelateerde berichten

  • Informatie over cybercrime via Goor Waakt30 juni 2021 Informatie over cybercrime via Goor Waakt De website Goorwaakt.nl en de Facebookpagina WhatsApp Buurtpreventie Goor gaat vanaf nu regelmatig informatie verstrekken en/of waarschuwen bij nieuwe actuele vormen van cybercrime. Er […]
  • Gemeente wijst 1Vandaag de deur, PvdA ageert23 juni 2021 Gemeente wijst 1Vandaag de deur, PvdA ageert De gemeente Hof van Twente wil niet meewerken aan een reportage van het tv-programma 1Vandaag over cybercrime. En dat is tegen het zere been van de lokale Partij van de Arbeid die juist […]
  • Rabo voorkomt financiĆ«le chaos bij Gorenaar na gewiekste truc16 juni 2021 Rabo voorkomt financiĆ«le chaos bij Gorenaar na gewiekste truc De schrik zal er nog goed inzitten bij een plaatsgenoot die bijna voor 23.000 euro is opgelicht. Volgens TC/Tubantia heeft de Rabobank dit ternauwernood kunnen voorkomen. De inwoner uit […]
  • Gorenaar 20 mille lichter na internetoplichting2 maart 2021 Gorenaar 20 mille lichter na internetoplichting Een bewoner van de Goorse Bentinckstraat is, enige tijd geleden, 20.000 euro kwijtgeraakt nadat hij via internet werd opgelicht. De man had problemen met zijn computer en gebeld door […]
  • Spoofing en WhatsApp-fraude in Goor17 januari 2021 Spoofing en WhatsApp-fraude in Goor Het is een landelijk stijgend probleem en ook in Goor zijn al diverse mensen het slachtoffer geworden van het 'spoofing' en WhatsApp-fraude. Internet-criminelen worden ook in Coronatijd […]