ICT-problemen nog niet opgelost: stukken gemeenteraad niet in te zien

De gemeente Hof van Twente heeft nog geen oplossing voor het datalek bij de gemeente Hof van Twente dat door een medewerker van deze site werd ontdekt. Hij ontdekte dat geanonimiseerde stukken tekst met privacygevoelige informatie makkelijk zichtbaar gemaakt konden worden. Daarop haalde de gemeente alle stukken off-line. De raadsstukken van de vergaderingen die zijn geweest zijn niet in te zien. Morgenavond is er weer een raadsvergadering waarin onder meer de financiering van de gevolgen van de cyberaanval aan de orde komt. Die stukken zijn wel te bekijken. De SP-fractie heeft al aangekondigd dat ze het nieuwe datalek aan de orde gaan stellen en dan met name ook de reactie van burgemeester Nauta daarop bij RTV Oost. Zij bagatelliseert de nieuwe vondst en zegt dat ‘het niet groter moet worden gemaakt dan het is’.

Gerelateerde berichten