Zorgen om grote aantal coronabesmettingen Plukon

Er zijn grote zorgen om het relatief grote aantal coronabesmettingen bij het Goorse bedrijf Plukon. Dat werd duidelijk tijdens de gemeenteraadsvergadering van gisteravond. De pluimveeverwerker heeft te kampen met veel coronagevallen, met name bij arbeidsmigranten, en de SP vroeg zich af of Plukon daarom niet tijdelijk gesloten moet worden. Burgemeester Nauta antwoordde dat de nijpende situatie bekend is maar dat in deze de GGD de vinger aan de pols houdt en ook moet beslissen of er verregaande maatregelen nodig zijn. SP-er Olde Kalter deed de suggestie tot sluiting onder meer omdat op andere schaal OBS De Boomhut in Goor wel een week de deuren sloot.

Gerelateerde berichten

  • Coronacijfers blijven schommelen in de Hof25 november 2020 Coronacijfers blijven schommelen in de Hof Het lijkt erop dat de landelijke cijfers dalen maar in de gemeente Hof van Twente blijft de situatie toch zorgelijk voor wat betreft het aantal Corona-besmettingen. Na een flinke daling […]
  • Coronabesmettingen Hof stabiel laag in de laatste week16 augustus 2021 Coronabesmettingen Hof stabiel laag in de laatste week Het aantal coronabesmettingen daalde al sinds half juli en is ook in de afgelopen week niet geëxplodeerd. Er werden in de afgelopen zeven dagen 31 besmettingen geregistreerd. Een […]
  • Coronabesmettingen dalen ook in de Hof28 juli 2021 Coronabesmettingen dalen ook in de Hof In lijn met de landelijke trend daalt ook ook in de Goor en omgeving het aantal geregistreerde coronabesmettingen. In de afgelopen week werden er gemiddeld 6 mensen per dag positief […]
  • OBS De Boomhut week dicht vanwege Coronagevallen22 mei 2021 OBS De Boomhut week dicht vanwege Coronagevallen OBS De Boomhut is de komende week gesloten vanwege een aantal positief geteste leerlingen en één leerkracht. In drie groepen (6 t/m 8) zijn leerlingen positief getest op het virus die […]
  • Aantal coronabesmettingen wil nog niet echt zakken21 mei 2021 Aantal coronabesmettingen wil nog niet echt zakken Landelijk gezien dalen de besmettingscijfers maar de regio Twente blijft daarbij achter. Ook het aantal coronabesmettingen in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente is daarop geen […]