Gemeente maait minder voor biodiversiteit

De medewerkers van Gildebor maaien op sommige plekken in de openbare ruimte minder gras of op een andere manier. Dit omdat de gemeente biodiversiteit wil stimuleren. Biodiversiteit wil zeggen dat er meer planten- en bloemensoorten groeien die weer insecten en andere dieren aantrekken. Dat is goed voor het natuurlijke evenwicht. Zo zijn bijvoorbeeld sluipwespen belangrijk om eikenprocessierupsen tegen te gaan. De sluipwespen hebben weer nectarplanten nodig om van te leven. Als er teveel en te kort wordt gemaaid kunnen die planten niet groeien. Om wat meer ruimte te geven aan groei en bloei zijn bij de gemeente regels vastgelegd voor het onderhoud en het maaien.

Zo worden de verlaagde stukken van de wadi’s twee keer per jaar gemaaid. De overige grasvlakken rond de wadi’s gemaaid als gazon wat inhoudt dat dat één keer per negen dagen gebeurd vanaf april tot in het najaar. Op begraafplaatsen word het gras word eveneens gemaaid als gazon evenals het gras langs straten en stoepen. Een groot aantal grasvelden in de wijken worden weer minder gemaaid vanwege de biodiversiteit.
Het zogenoemde ruwe gras langs invalswegen van de kernen en in overgangsgebieden
bijvoorbeeld tussen woonwijk en buitengebied wordt acht keer jaar gemaaid. Meer informatie hierover via deze LINK.

Gerelateerde berichten

  • Inbraak in schuur en schaftkeet bij begraafplaats10 april 2018 Inbraak in schuur en schaftkeet bij begraafplaats Tijdens een inbraak in een schuur bij de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg is vannacht een een trekker gestolen. Het blauwe voertuig dat HIER is afgebeeld wordt vaak gebruikt bij […]
  • GroenLinks keert niet terug in gemeenteraad, Sanchez naar In Beweging22 december 2021 GroenLinks keert niet terug in gemeenteraad, Sanchez naar In Beweging Het bestuur van GroenLinks Hof van Twente heeft besloten niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart aanstaande. Op de ledenvergadering bleek dat er onvoldoende […]
  • Opknapbeurt begraafplaats19 december 2021 Opknapbeurt begraafplaats In de afgelopen periode heeft de gemeente de algemene begraafplaats onderworpen aan een metamorfose. Er zijn nieuwe bomen aangeplant, de paden zijn toegankelijker gemaakt en er is een […]
  • Geen lichtjesdagen begraafplaats7 december 2021 Geen lichtjesdagen begraafplaats De jaarlijkse lichtjesmiddagen op de algemene begraafplaatsen en herdenkingsparken in de Hof van Twente, georganiseerd door de Stichting BAB Hof van Twente, gaan ook dit jaar niet door. […]
  • Armbandje gevonden op begraafplaats5 december 2021 Armbandje gevonden op begraafplaats Een bericht van Bianca Berfelo die vrijdag (3 december) een fraai armbandje heeft gevonden op de algemene begraafplaats in Goor. De naam Jolien staat gegraveerd in het plaatje van de […]