Bartjan fietst voor DFNA9 999 kilometer naar Italië

Het wordt een helse klus voor Bartjan Groothengel maar hij heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. De Gorenaar wil begin augustus binnen 9 dagen naar Italië fietsen om na precies 999 kilometer te finishen aan het Iseo-meer. Groothengel doet dat om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar een medicijn tegen DFNA9. Dat is een erfelijke aandoening die uiteindelijk doofheid tot gevolg heeft en die ook het evenwichtsorgaan aantast. De ziekte openbaart zich vaak rond het 40e levensjaar. Het doel is om in ieder geval 9.999 euro binnen te halen via donaties en sponsoring.

Bartjan Groothengel kwam in aanraking met dit doel omdat hij een goede bekende en een collega is van Jan Groothuis, eveneens uit Goor, wiens vrouw DFNA9 heeft. Groothuis is één van de peilers onder de stichting ‘De negende van…’ en zal Groothengel steunen door de tocht per auto en caravan af te leggen en hem op verschillende campings dagelijks op te vangen en te verzorgen. Groothengel start zijn tocht op zondag 1 augustus en wil op dinsdag 10 augustus finishen in Italië. Tot die tijd traint hij tenminste drie keer per week om topfit aan de tocht te kunnen beginnen. Wie meer informatie wil en/of wil doneren (per kilometer) kan dat vinden- en doen via deze LINK.

Gerelateerde berichten

  • Opbrengst fietstocht Groothengel overtreft stoutste verwachtingen11 augustus 2021 Opbrengst fietstocht Groothengel overtreft stoutste verwachtingen Het is hem gelukt. Bartjan Groothengel is gisteren aan het einde van de middag na een fietstocht van 9 dagen waarin hij 999 kilometer aflegde gefinished bij het Italiaanse Iseomeer. De […]
  • Bartjan onderweg voor zijn 999 kilometer op de fiets1 augustus 2021 Bartjan onderweg voor zijn 999 kilometer op de fiets Met familie en (fiets-)vrienden in zijn nabijheid is Bartjan Groothengel vanochtend vertrokken voor zijn ultieme tocht van 999 kilometer van de Goorse Laarstraat naar het Italiaanse […]
  • Bartjan zoekt fietsers voor clinic5 juli 2021 Bartjan zoekt fietsers voor clinic Hij is druk in voorbereiding op zijn monstertocht die op 1 augustus begint en die negen dagen behelst en waarin hij 999 kilometer af wil leggen. Alles voor het goede doel: geld inzamelen […]
  • Goors trio op de pedalen voor een toekomst zonder Alzheimer14 september 2021 Goors trio op de pedalen voor een toekomst zonder Alzheimer De broers Roy en Mark Escher gaan komende zaterdag samen met Gerco Weeink, een fietstocht van 120 kilometer maken met als doel zoveel geld in te zamelen voor de bestrijding van Alzheimer. […]
  • Geen Elastiekenkoers in 202130 november 2020 Geen Elastiekenkoers in 2021 De Elastiekenkoers gaat komend jaar niet door. Ondanks het feit dat de fietstocht voor het goede doel normaliter pas eind juni verreden wordt, is nu al besloten om het evenement af te […]