Alle snoeren verzamelen…

Onder auspiciën van Twente Milieu is er een inzamelactie van oude stekkers, kabels en snoeren op de Prins Constantijnschool. Dit alles onder de titel ‘Draadjes los’. De hele maand juni staat er bij de school een afvalcontainer met een blauw deksel erop met het logo van de afvalstroom voor kabels en snoeren waarvan de metalen geld waard zijn en hergebruikt worden. De groepen 5 en 6 van de Prins Constantijnschool krijgen een workshop waarin ze aan de slag gaan met de ingezamelde snoeren. De snoeren worden gestript. De metalen worden ingezameld en de leerlingen gaan met het snoer zelf ‘kabelkunst’ maken. Alle leerlingen van de Prins Constantijnschool gaan ook zelf kabels inzamelen. De inzamelactie op de Prins Constantijnschool is een proefproject. Volgend schooljaar is het de bedoeling om deze actie uit te breiden naar meer scholen.

Gerelateerde berichten

  • Verandering kalender afvalinzameling uitgesteld5 november 2021 Verandering kalender afvalinzameling uitgesteld De invoering van de nieuwe afvalinzamelingskalender is uitgesteld. Het was aanvankelijk de bedoeling om met ingang van 1 januari de grijze en oranje bakken niet eens in de twee weken maar […]
  • Fancy Fair Constantijnschool levert ruim 2 mille op4 oktober 2021 Fancy Fair Constantijnschool levert ruim 2 mille op De Fancy Fair ten behoeve van het nieuwe groene schoolplein van de Prins Constantijn Constantijnschool was een groot succes. Er waren afgelopen vrijdag verschillende kraampjes met eigen […]
  • Gezelligheid tijdens Burendag in Goor25 september 2021 Gezelligheid tijdens Burendag in Goor Gezelligheid troef op diverse plekken in Goor tijdens de jaarlijkse Burendag. Door Corona was dat vorig jaar niet mogelijk en diverse buurtbewoners gaven aan dat het weer fijn is om […]
  • Constantijnschool in Twentse textielrace20 september 2021 Constantijnschool in Twentse textielrace De Goorse Prins Constantijnschool is één van de tien Twentse scholen die in de komende maand meedoet met de tweede editie van Textiel Race Twente plaats. De leerlingen leren dan alles […]
  • Judo op de Constantijnschool6 september 2021 Judo op de Constantijnschool Het is weer eens wat anders dan Apekooi, schoolvoetbal en trefbal. Op de Goorse Prins Constantijnschool is begonnen met Schooljudo. Alle kinderen, van groep 1 tot en met 8 doen daaraan […]