Aantal besmettingen daalt snel, hoop op versnelde versoepelingen

In lijn met de landelijke trend daalt ook het aantal coronabesmettingen in de Hof van Twente snel. Er werden in de afgelopen week 42 besmettingen geconstateerd en dat is, mede door de vele vaccinaties, fiks lager dan in de weken daarvoor. Ziekenhuisopnames en overlijdens zijn niet gemeld. Sinds het begin van de meldingen zijn er volgens het RIVM 29 mensen in Goor en de andere kernen in de Hof, overleden ten gevolge van het virus. De hoop is nu gevestigd op versnelde versoepelingen. Zeker voor de Gorenaren die graag het tweede alternatieve Schoolfeest willen vieren in het café of op het terras.

Nu is het nog zo dat horecagelegenheden om 22:00 uur moeten sluiten. Na 30 juni is dat twee uur later en is ook meer entertainment toegestaan. Maar dat is na het Schoolfeestweekend. In kabinetskringen gaan stemmen op om die versoepeling vijf dagen eerder in te laten gaan. Dan zou er wel wat meer kunnen tijdens het laatste volle weekeinde van juni in Goor.

Gerelateerde berichten

  • Coronabesmettingen dalen ook in de Hof28 juli 2021 Coronabesmettingen dalen ook in de Hof In lijn met de landelijke trend daalt ook ook in de Goor en omgeving het aantal geregistreerde coronabesmettingen. In de afgelopen week werden er gemiddeld 6 mensen per dag positief […]
  • Aantal coronabesmettingen wil nog niet echt zakken21 mei 2021 Aantal coronabesmettingen wil nog niet echt zakken Landelijk gezien dalen de besmettingscijfers maar de regio Twente blijft daarbij achter. Ook het aantal coronabesmettingen in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente is daarop geen […]
  • Besmettingen in de Hof nemen iets af11 mei 2021 Besmettingen in de Hof nemen iets af Het aantal corona-besmettingen dat is geconstateerd in Goor en de overige kernen in de gemeente Hof van Twente neemt langzaam af maar heel hard gaat het nog niet. Vandaag stond de teller […]
  • Aantal corona-besmettingen daalt28 januari 2021 Aantal corona-besmettingen daalt In lijn met de landelijke trend dalen ook in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente, de corona-cijfers. In de afgelopen twee weken werden er 200 besmettingen geregistreerd. In de […]
  • Coronabesmettingen Hof stabiel laag in de laatste week16 augustus 2021 Coronabesmettingen Hof stabiel laag in de laatste week Het aantal coronabesmettingen daalde al sinds half juli en is ook in de afgelopen week niet geëxplodeerd. Er werden in de afgelopen zeven dagen 31 besmettingen geregistreerd. Een […]