Gemeente wil volgend jaar minder vaak afval ophalen

De gemeente Hof van Twente wil de vuilniswagens van Twente Milieu in 2022 niet eens in de twee weken, maar eens in de drie weken door de straten sturen om de containers voor restafval, gft en verpakkingen te legen. De gemeente hoopt hiermee het afvalscheidings-gedrag van de bewoners te veranderen. Het doel is om in 2030 maximaal 50 kilo restafval per inwoner per jaar te hebben. Nu ligt dat gemiddelde op zo’n 85 kilo. Uit een evaluatie van Diftar blijkt dat er nog teveel groente, fruit- en tuinafval bij het restafval wordt gegooid. Ook is het grote aantal aangeboden luiers een zorgenkindje. Voor de inwoners heeft het minder vaak ophalen van afval wel als voordeel dat er minder afvalstoffenheffing hoeft te worden betaald. Dat kan bijna 18 euro schelen op jaarbasis.

Gerelateerde berichten

  • Poll: Minder afval ophalen, wel of geen goede zaak?18 juni 2021 Poll: Minder afval ophalen, wel of geen goede zaak? Op Facebook waren er nogal wat reacties op het bericht dat de gemeente Hof van Twente voornemens is om vanaf 1 januari aanstaande niet eens in de twee, maar eens in de drie weken, het […]
  • Afval scheiden doe je zo…12 januari 2017 Afval scheiden doe je zo… Het lijkt erop dat de inwoners van Goor fanatiek zijn begonnen met het scheiden van afval na de invoer van het Diftar-systeem op 1 januari jongstleden. Bij winkels in huishoudelijke […]
  • Milieupas bezorgd bij Goorse huishoudens27 juli 2016 Milieupas bezorgd bij Goorse huishoudens De nieuwe milieupas van de gemeente Hof van Twente en Twente Milieu is bezorgd bij de Goorse huishoudens. De pas is straks nodig om in te loggen op een speciale site waar kan worden […]
  • Minder vaak afval ophalen? Geen goed idee16 juli 2021 Minder vaak afval ophalen? Geen goed idee Een grote meerderheid van Goor vindt het geen goed plan om Twente Milieu minder vaak het afval op te komen halen dan nu het geval is. Wethouder Scholten wil de bakken straks eens in de […]
  • VVD wil een afvalbak minder1 oktober 2020 VVD wil een afvalbak minder De lokale fractie van de VVD wil dat onderzocht wordt of het in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente niet meer rendabel is om het restafval en het zogenoemde pmd-afval (plastic) […]