Stoppen d’r door…

Soms zijn dingen zo bijzonder dat ik het in mijn gecompliceerde brein niet recht kan breien. Vooral als het om groene ideeën gaat, gaan bij mij de stopjes d’r wel eens door. Of het nu gaat over een gunstige lening van 327.000 euro van de gemeente aan een zonnepanelenboer om een stukje grond aan te kopen of het aanleggen van groene schoolpleinen. Ik rijm het allemaal niet meer zo goed

Vorige week bestelde ik online een nieuw SIM-kaartje. Alles kun je online afsluiten alleen de handtekening onder het contract moet je in levende lijve doen. Voor het gemak regelde de telecomaanbieder een koerier die het kaartje wel wilde komen brengen. Via een linkje kon ik een afspraak maken met de koerier voor een datum en tijd. Direct bij het aanmelden verscheen ‘de meest milieuvriendelijkste optie’ in beeld. Als je voor die optie kiest, is de bezorging gratis en voor niets. Wijk je af van de voorgestelde suggestie, betaal je 4,99 euro extra omdat meneer de koerier dan een paar kilometer moet omrijden en dat is natuurlijk heel slecht voor het milieu.

Ik kies voor de milieubewuste optie en zit op de afgesproken tijd vol verwachting te wachten op m’n kaartje. Op een gegeven moment krijg ik een SMS met de mededeling dat de koerier mijn adres niet kan vinden; stond niet in Google Maps zei hij. Nu weet ik dat Goor geen wereldstad is, maar niet in Google Maps? Ik belde de chauffeur en vroeg waar hij was. Meneer was in Rijssen. Stop de persen, ik kom er aan want ik heb die kaart vandaag echt nodig. Dat kon, maar dan moest ik wel opschieten want hij ging niet wachten. Ik kon beter een nieuwe bezorgafspraak maken en dan wou hij het morgen nóg wel een keer proberen. Nooit geweten dat mijn Opel’tje zo snel van Goor naar Rijssen kon komen. Extra CO2-uitstoot voor deze dollemansrit?

Dat kaartje moet natuurlijk ook nog ergens in en die mooie aanbieding voor een spiksplinternieuwe telefoon kon ik niet laten schieten. Daar kwam het busje voorrijden en de vriendelijke bezorger stapte uit met een doos waar wel een olifant in kon. In de doos een telefoon van zakformaat en verder heel veel opvulmateriaal aan plastic en piepschuim. Bij een ander bedrijf had ik een draadloze oplader gekocht en die werd, keurig volgens afspraak, geleverd aan de deur. Wel door een ander busje natuurlijk. Het was een komen en gaan van kleine vrachtwagentjes. Super milieuvriendelijk.

Als klap op de vuurpijl, waar mijn klomp helemaal van brak, was dat ik online een afspraak kon gaan maken voor een prikje bij de GGD. Ik kon kiezen uit Zutphen, Hardenberg of Hoogeveen. Terwijl priklocatie Markelo op nog geen 6 kilometer van mijn huis is, mag ik naar Zutphen toeren. Zal ook wel de ‘de meest milieuvriendelijkste optie’ zijn. Schiet mij maar lek. Zoals ik al zei, de stoppen er volledig door…

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Het benam m’n adem…12 oktober 2021 Het benam m’n adem… Vorig weekend hebben we met ons clubje motormuizen het seizoen afgesloten met een tripje naar de Eifel in Duitsland. Onze bestemming was Ahrweiler aan het stroompje de Ahr. Het kalme […]
  • Waanzin is…5 oktober 2021 Waanzin is… Bemoeizucht. Ik kan er ontzettend slecht tegen. Wat is dat toch steeds dat een bepaald groepje mensen continu over een ander groepje wat te zeggen wil hebben? Of het nu gaat over alcohol, […]
  • Wees welkom…28 september 2021 Wees welkom… Wat een boffers zijn het. De nieuwe ingeschreven Gorenaren van ná 1 september 2020. Ze worden uitgenodigd door het welkomstcomité van de gemeente. Het opperhoofd kon een gaatje vinden in […]
  • Kleuterende prutsers…21 september 2021 Kleuterende prutsers… Stank voor Ank en de zaag onder de stoel van Kaag. De rij met afdruipende bewindslieden lijkt oneindig te worden. Ze gunnen elkaar alles, behalve lucht. Waar Koning Willy jaarlijks […]
  • #doesnormaal…14 september 2021 #doesnormaal… Al zo’n anderhalf jaar zitten mijn collega’s en ik in het weekend op de bank met de beetjes omhoog. Waar eerder de zaterdag overdag in het teken stond van een beetje kalm aan doen want […]