Stoppen d’r door…

Soms zijn dingen zo bijzonder dat ik het in mijn gecompliceerde brein niet recht kan breien. Vooral als het om groene ideeën gaat, gaan bij mij de stopjes d’r wel eens door. Of het nu gaat over een gunstige lening van 327.000 euro van de gemeente aan een zonnepanelenboer om een stukje grond aan te kopen of het aanleggen van groene schoolpleinen. Ik rijm het allemaal niet meer zo goed

Vorige week bestelde ik online een nieuw SIM-kaartje. Alles kun je online afsluiten alleen de handtekening onder het contract moet je in levende lijve doen. Voor het gemak regelde de telecomaanbieder een koerier die het kaartje wel wilde komen brengen. Via een linkje kon ik een afspraak maken met de koerier voor een datum en tijd. Direct bij het aanmelden verscheen ‘de meest milieuvriendelijkste optie’ in beeld. Als je voor die optie kiest, is de bezorging gratis en voor niets. Wijk je af van de voorgestelde suggestie, betaal je 4,99 euro extra omdat meneer de koerier dan een paar kilometer moet omrijden en dat is natuurlijk heel slecht voor het milieu.

Ik kies voor de milieubewuste optie en zit op de afgesproken tijd vol verwachting te wachten op m’n kaartje. Op een gegeven moment krijg ik een SMS met de mededeling dat de koerier mijn adres niet kan vinden; stond niet in Google Maps zei hij. Nu weet ik dat Goor geen wereldstad is, maar niet in Google Maps? Ik belde de chauffeur en vroeg waar hij was. Meneer was in Rijssen. Stop de persen, ik kom er aan want ik heb die kaart vandaag echt nodig. Dat kon, maar dan moest ik wel opschieten want hij ging niet wachten. Ik kon beter een nieuwe bezorgafspraak maken en dan wou hij het morgen nóg wel een keer proberen. Nooit geweten dat mijn Opel’tje zo snel van Goor naar Rijssen kon komen. Extra CO2-uitstoot voor deze dollemansrit?

Dat kaartje moet natuurlijk ook nog ergens in en die mooie aanbieding voor een spiksplinternieuwe telefoon kon ik niet laten schieten. Daar kwam het busje voorrijden en de vriendelijke bezorger stapte uit met een doos waar wel een olifant in kon. In de doos een telefoon van zakformaat en verder heel veel opvulmateriaal aan plastic en piepschuim. Bij een ander bedrijf had ik een draadloze oplader gekocht en die werd, keurig volgens afspraak, geleverd aan de deur. Wel door een ander busje natuurlijk. Het was een komen en gaan van kleine vrachtwagentjes. Super milieuvriendelijk.

Als klap op de vuurpijl, waar mijn klomp helemaal van brak, was dat ik online een afspraak kon gaan maken voor een prikje bij de GGD. Ik kon kiezen uit Zutphen, Hardenberg of Hoogeveen. Terwijl priklocatie Markelo op nog geen 6 kilometer van mijn huis is, mag ik naar Zutphen toeren. Zal ook wel de ‘de meest milieuvriendelijkste optie’ zijn. Schiet mij maar lek. Zoals ik al zei, de stoppen er volledig door…

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Allemachtig wat prachtig…29 juni 2021 Allemachtig wat prachtig… Het eerste weekend in anderhalf jaar waarin het leek dat de wereld een beetje open ging en alles weer liet zien wat het leven zo mooi maakt. Met elkaar en samen een feestje vieren. Het […]
  • Verdienmodel…8 juni 2021 Verdienmodel… Poen voor groen, stoppen met maaien, geef insecten te ruimte, diversiteit en vooruit met de geit. Van vuilstort naar landschapsvervuiling met zonnepark Rikkerink en tiny houses op TSB […]
  • Collectieve pijn…25 mei 2021 Collectieve pijn… We wanen ons in een soort tweede werkelijkheid waarin we het blijkbaar fijn vinden onszelf voor de gek te houden. Schoolfeestvlaggen die vier wapperen aan de Goorse gevels en ik zag […]
  • Huis-zweef-teef…11 mei 2021 Huis-zweef-teef… Op 4 Mei herdenken we en een dag later vieren we feest voor 'vrijheid'. Nou ja vrijheid, alles is betrekkelijk en niet voor iedereen. Om acht uur zijn we stil en dat geldt voor mij al 42 […]
  • Diftar-razzia en sperrzeit…20 april 2021 Diftar-razzia en sperrzeit… Steeds vaker zijn er momenten dat ik niet te houden ben. Nu ruim een jaar lijkt de wereld stil te staan. In de ochtend wakker worden, naar je werk gaan, ’s avonds nog even zitten en weer […]