Rabo voorkomt financiële chaos bij Gorenaar na gewiekste truc

De schrik zal er nog goed inzitten bij een plaatsgenoot die bijna voor 23.000 euro is opgelicht. Volgens TC/Tubantia heeft de Rabobank dit ternauwernood kunnen voorkomen. De inwoner uit Goor kreeg een telefoontje van iemand die zich voordeed als medewerker van de bank. Volgens die oplichter zouden criminelen geld van zijn rekening proberen af te schrijven. Doordat de werkelijke onverlaat geloofwaardig overkwam, maakte de Gorenaar op verzoek eerst 2000 euro van zijn spaarrekening over naar zijn betaalrekening. Vervolgens boekte hij 22.950 euro over naar een Duits rekeningnummer. Nadat dit gebeurd was, kreeg hij toch argwaan en benaderde de bank. Deze wist de transactie te onderscheppen en kon het bedrag terugstorten. 

Gerelateerde berichten

  • Spoofing en WhatsApp-fraude in Goor17 januari 2021 Spoofing en WhatsApp-fraude in Goor Het is een landelijk stijgend probleem en ook in Goor zijn al diverse mensen het slachtoffer geworden van het 'spoofing' en WhatsApp-fraude. Internet-criminelen worden ook in Coronatijd […]
  • Buiten pinnen in Goor niet mogelijk29 mei 2021 Buiten pinnen in Goor niet mogelijk Wie contant geld wil pinnen in Goor kan het buiten winkeluren wel schudden de komende maand. De enige pinautomaat die niet in een winkel staat, bij de voormalige ABN Amro-bank is nog […]
  • Politie waarschuwt voor nieuwe vorm van SMS-fraude26 mei 2021 Politie waarschuwt voor nieuwe vorm van SMS-fraude De Politie Hof van Twente waarschuwt voor frauduleuze sms-berichten die ook in Goor rond gaan op dit moment. In het bericht gaat het over een zogenaamde aflevering of een vertraging van […]
  • 5 mille uit Rabofonds voor beweegpark Doesgoor11 maart 2021 5 mille uit Rabofonds voor beweegpark Doesgoor Wijkvoorziening ’t Doesgoor krijgt een fikse bijdrage voor de aanleg en inrichting van het Beweegpark op sportpark 't Doesgoor. Uit het Rabofonds is €5.000 toegekend. Ook de Goorse […]
  • Gorenaar 20 mille lichter na internetoplichting2 maart 2021 Gorenaar 20 mille lichter na internetoplichting Een bewoner van de Goorse Bentinckstraat is, enige tijd geleden, 20.000 euro kwijtgeraakt nadat hij via internet werd opgelicht. De man had problemen met zijn computer en gebeld door […]