Poll: Minder afval ophalen, wel of geen goede zaak?

Op Facebook waren er nogal wat reacties op het bericht dat de gemeente Hof van Twente voornemens is om vanaf 1 januari aanstaande niet eens in de twee, maar eens in de drie weken, het afval wil laten ophalen door Twente Milieu. Volgens deskundigen kan dat het scheidingsgedrag ten gunste beïnvloeden en volgens wethouder Scholten gaat het de burger een kleine achttien euro schelen op jaar basis. Maar is dat wel iets wat de Gorenaar wil en hoopt het rest, gft- en plastic afval zich dan niet teveel op en worden de bakken te klein? Wij hebben een poll online gezet (links onderaan de pagina via laptop of PC). Met andere woorden: U mag het zeggen!

Gerelateerde berichten

  • Verandering kalender afvalinzameling uitgesteld5 november 2021 Verandering kalender afvalinzameling uitgesteld De invoering van de nieuwe afvalinzamelingskalender is uitgesteld. Het was aanvankelijk de bedoeling om met ingang van 1 januari de grijze en oranje bakken niet eens in de twee weken maar […]
  • Minder vaak afval ophalen? Geen goed idee16 juli 2021 Minder vaak afval ophalen? Geen goed idee Een grote meerderheid van Goor vindt het geen goed plan om Twente Milieu minder vaak het afval op te komen halen dan nu het geval is. Wethouder Scholten wil de bakken straks eens in de […]
  • Gemeente wil volgend jaar minder vaak afval ophalen14 juni 2021 Gemeente wil volgend jaar minder vaak afval ophalen De gemeente Hof van Twente wil de vuilniswagens van Twente Milieu in 2022 niet eens in de twee weken, maar eens in de drie weken door de straten sturen om de containers voor restafval, […]
  • Groeiend verzet tegen plan om afval minder vaak op te halen6 september 2021 Groeiend verzet tegen plan om afval minder vaak op te halen Er is groeiende weerstand tegen het plan van de gemeente Hof van Twente om het GFT-afval, de oranje verpakkingenbak én de grijze huisvuilbak in de toekomst niet eens in de twee, maar één […]
  • B&W ziet geen heil in schrappen oranje afvalbak21 oktober 2020 B&W ziet geen heil in schrappen oranje afvalbak Het College van B&W is tegen het samenvoegen van het zogenoemde PMD-afval (plastic) en hetg restafval. Dit antwoordt verantwoordelijk wethouder Harry Scholten in een raadsbrief na […]