Goorse ondernemers stappen in Sushi-markt

Boulos Kourie (foto onder rechts) is één van de pijlers onder de Goorse café’s Johnny’s en De Buurman en gaat nu samen met zijn vriend Job Vaarhorst daarnaast een andere uitdaging aan. Samen met drie vennoten uit Enschede wordt de regionale Sushi-markt bestormd. Inmiddels ondergaat de eerste vestiging van The Sushi Foodclub in Haaksbergen een flinke verbouwing en daarnaast wordt later dit jaar gewerkt aan de ombouw van een Vriezenveense sportwinkel tot een sushibar. Of de Gorenaren ook in de eigen woonplaats een vestiging openen is nog ongewis. Inmiddels is er al wel landelijke bekendheid voor het initiatief van horecaman Kourie en media-expert Vaarhorst.

Gisteren waren ze te horen in het Radio 1-journaal dat aandacht besteedde aan deze ’tak van sport’ naar aanleiding van cijfers die uitwijzen dat het aantal sushi-restaurants in Nederland in tien jaar tijd meer dan verdubbeld zijn. Met name in het westen kwamen er veel sushibars bij. In Overijssel is er in dat opzicht nog het nodige te winnen. Momenteel zijn er slechts 17 sushi-restaurants in deze provincie. Het artikel op de site van de NOS is via deze LINK te lezen. De uitzending van het Radio 1-journaal is HIER terug te luisteren.

Job Vaarhorst (l) met één van zijn compagnons Raffi Moussa, ook eigenaar van Habibi en The Streetfood Club in Enschede