Goorse geveul..

Schoeven langs het schap. Dat dak dat mut er of. Even stilstaan bij geliefden die ons ontvallen zijn bij “Schoolfeest in de hemel”. Uitpuffen op het Jannink-terras en nat van het zweet hossen vooraan bij het podium. Ontelbare ‘uitstapjes’ naar de stinkkelder om overmatig vocht weg te brengen en een rokende pinpas die al het geweld niet meer aankan bij de muntenbalie. Op zaterdagavond bardienst met mijn vaste clubje bij Tappunt 2, wat een feest!

Gadverdamme, voor de tweede keer moeten we al dit moois missen. Net nu de maatregelen wat soepeler worden en het einde van de strijd in zich komt. Aanstaande zaterdag mag ik voor het eerst in 16 maanden tijd mijn beveiligingskloffie weer aantrekken om aan de deur te staan bij Neerlands mooiste uitgaansgelegenheid bij onze Markelose buren. Eens kijken of ik de weg nog kan vinden en of de jeugd het er voor over heeft om zich te laten testen voor een knallende avond als vanouds; zonder 1,5 meter afstand en zonder die verstikkende mondkapjes.

Ook het thuiswerken wordt stukje bij beetje wat minder. Tuurlijk fijn om weer meer onder de mensen te zijn maar er kleven ook wel nadelen aan. Ze zitten op kantoor toch raar te kijken als je bij de lunch een flesje Rose op tafel zet en je mag er niet eens roken en ongeschoren in ‘camping-smoking’ aankomen wordt niet gewaardeerd. Alles lijkt langzaam aan weer terug te gaan naar een redelijk normaal. Gek is het dat je daar weer een beetje aan moet wennen en stuitend is het om je dan te realiseren dat je dik 1,5 jaar met een soort handrem erop hebt geleefd. Triest eigenlijk. Een opkomende generatie die bij het uitbreken van Corona net 16 jaar waren geworden en nu bijna volwassen zijn. Zij hebben iets in te halen om ook te ervaren wat nu precies dat “Schoeven-langs-het-schap-geveul” is en hoe een disco er van binnen uitziet.

Heerlijk zou het zijn als we definitief een punt achter deze klotentijd zouden kunnen zetten. Dat we weer gewoon lekker los kunnen gaan over zaken waar we eerder ook op los gingen. Dat we weer lekker kunnen klagen over CO2 uitstoot, windmolens op plekken waar we ze niet willen of over onzalige stinkplannen die te maken hebben met het ophalen van groene afvalcontainers. Of over de ‘verkrachting’ van iets heel erg Goors om van ’n Stoom’ ‘Op Stoom’ te maken; wie zoiets nu weer verzint? Vast iemand van buiten Goor die zijn bureau terug heeft gevonden na een lange periode van thuis werken.

Ik wens iedereen een geweldig weekend, er is zat te doen in het Goorse. Laten we onszelf helpen en daarmee ook onze horeca. Proost!

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Lofzang op Schoolfeest in Zilver Magazine23 september 2022 Lofzang op Schoolfeest in Zilver Magazine Een prachtige lofzang van de Enschedese uitgever Paul Abels (foto) op het Goorse School en Volksfeest in de herfst-editie van Zilver Magazine. Abels beschrijft in een column onder titel […]
  • Reisverslag…28 juni 2022 Reisverslag… Dinsdag 28 juni 2022, het reisverslag van een weekendje weg in Goor. Ik dacht er verstandig aan te doen om er maar direct aan te beginnen zondagnacht na het Goors Victorie. Dat dat niet […]
  • Jullie zijn zóów 2019…21 juni 2022 Jullie zijn zóów 2019… Wat is dat eigenlijk, Schoolfeest? Moet je entree betalen? Is er dan iemand die even een nooduitgang open kan gooien? Moet je zestien zijn om naar binnen te mogen? Als dat zo is, graag […]
  • Eenvoudige boerenlul…7 juni 2022 Eenvoudige boerenlul… Nog drie weekjes en dan kunnen we genieten van een weekendje los gaan. Wat heb ik mister Jupiler gemist en hoe kun je uitzien naar zo’n kroketburgertje met een liter mosterd. Op […]
  • Een dag niet beperkt is een dag niet geleefd…22 maart 2022 Een dag niet beperkt is een dag niet geleefd… Vanaf morgen zijn we eindelijk af van alle beperkende coronamaatregelen in ons leven. Weer lekker overal zonder stofmasker naar binnen en niet eerst een staaf in je gok om bij een […]