Gemeente wijst 1Vandaag de deur, PvdA ageert

De gemeente Hof van Twente wil niet meewerken aan een reportage van het tv-programma 1Vandaag over cybercrime. En dat is tegen het zere been van de lokale Partij van de Arbeid die juist vindt dat de gemeente hier wel aan mee moet werken. De gemeente heeft aangegeven geen medewerking te willen verlenen aan het programma van KRO/NCRV omdat dat niet in het belang van de inwoners van de gemeente Hof van Twente zou zijn. PvdA-voorman Fred Rijkens (foto) hekelt die opstelling en zegt dat de eventuele schade die de gemeente daardoor meent te hebben niet opweegt tegen het recht van vrije nieuwsgaring. “Het is ook niet slim” aldus Rijkens. Nu komt deze redactie bij de oppositie terecht en die houdt natuurlijk niet haar mond.” Gisteren stelde hij hierover vragen tijdens de raadsvergadering en drong aan op medewerking. Daarop is het College (nog) niet ingegaan.

Gerelateerde berichten