Het nieuwe normaal… (ingezonden brief)

Carel Groothengel is weer eens in de pen geklommen. De volger van de raadsvergaderingen heeft het dit keer over de vele bedankjes die hij in Coronatijd voorbij hoort en ziet komen. Zie hieronder zijn schrijven…

Ik wil u alvast bedanken voor het feit dat u mijn bijdrage gaat lezen en natuurlijk bedank ik ook het medium dat deze bijdrage van mij plaatst en………. Zo gaat dat tegenwoordig in onze gemeenteraad. Het is me waarschijnlijk ontgaan maar daar in de gemeenteraad is in de Covid-tijd iets bijzonders gebeurd want de meeste tijd die de raadsleden innemen wordt veroorzaakt door de intense bedankjes die ze aan elkaar uitdelen…

Het College wordt bedankt voor de bijzonder heldere uiteenzetting die ze hebben gegeven en de spreker wil vooral niet vergeten om ‘Het Huis’ te bedanken voor het vele werk dat ze hebben verricht. Het is werkelijk om als trouwe luisteraar, hoofdpijn van te krijgen als je dat afschuwelijke en potsierlijke gedoe aan je voorbij laat gaan. Het klinkt vooral erg ongezond vind ik. Zo’n clubje mensen dat oneindig in zichzelf gelooft en dat vooral uit door anderen voortdurend voor allerlei onzin te bedanken.

Ik zit nog te wachten op de eerste die zichzelf per ongeluk bedankt want voor mij is het toch vooral een beetje interessant doen over waar je eigenlijk mee bezig bent. Hoe beroerd een bijdrage ook is van sommige raadsleden, er volgt altijd een bedankje als een soort ritueel van door anderen niet begrepen zelfverheerlijking. Dat laatste moet het wel zijn want anders doe je zo niet gek tegen elkaar. Ik ben het lang niet altijd met hem eens maar Herman Kalter stal mijn hart toen hij deze onzin aan de kaak stelde. Waarom bedanken we eigenlijk steeds iedereen, vroeg hij zich openlijk af. Iedereen krijgt toch gewoon goed betaald zo stelde hij. Gelijk had hij maar er kon deze keer geen bedankje af bij de heren en dames van het danktheater. Nee goeie dingen daar bedanken ze daar echt niet voor.

Overigens bedankt beste lezer dat u heel dit stuk heb uitgelezen en natuurlijk ook de redactie van dit medium die deze brief hebben willen plaatsen en niet in de laatste plaats ook een bedankje aan de adverteerders die het mogelijk maken dat dit medium er is en natuurlijk niet in de laatste plaats aan al die raadsleden die met hun bedankjes mij weer een mogelijkheid gaven om iets te schrijven. Nee ik meen het echt; reuze bedankt allemaal.

Maar één ding: Hou nou gewoon eens is op met die flauwekul daar in die Raad.

Carel Groothengel