Informatie over cybercrime via Goor Waakt

De website Goorwaakt.nl en de Facebookpagina WhatsApp Buurtpreventie Goor gaat vanaf nu regelmatig informatie verstrekken en/of waarschuwen bij nieuwe actuele vormen van cybercrime. Er zijn ook in deze omgeving steeds vaker hackers actief die schadelijke softwareprogramma’s ontwikkelen om hiermee hun eigen specifieke criminele activiteiten uit te voeren zoals het stelen van toegangscodes van bankrekeningen. Via contacten met de politie zal algemene informatie over nieuwe cybercrime-activiteiten worden gedeeld.

Gerelateerde berichten

  • ICT-opbouw gemeente nu op 70%12 november 2021 ICT-opbouw gemeente nu op 70% Op 1 december aanstaande is het precies een jaar geleden dat de gemeente hof van Twente werden getroffen door een fatale cyberaanval die de systemen plat legde. Burgemeester Nauta heeft […]
  • Gemeente wijst 1Vandaag de deur, PvdA ageert23 juni 2021 Gemeente wijst 1Vandaag de deur, PvdA ageert De gemeente Hof van Twente wil niet meewerken aan een reportage van het tv-programma 1Vandaag over cybercrime. En dat is tegen het zere been van de lokale Partij van de Arbeid die juist […]
  • Politie waarschuwt voor nieuwe vorm van SMS-fraude26 mei 2021 Politie waarschuwt voor nieuwe vorm van SMS-fraude De Politie Hof van Twente waarschuwt voor frauduleuze sms-berichten die ook in Goor rond gaan op dit moment. In het bericht gaat het over een zogenaamde aflevering of een vertraging van […]
  • PvdA wil raadsonderzoek om ‘achtergehouden’ informatie boven tafel te krijgen22 maart 2021 PvdA wil raadsonderzoek om ‘achtergehouden’ informatie boven tafel te krijgen De lokale Partij van de Arbeid wil een zogenoemd raadsonderzoek naar de gang van zaken rondom de computerhack bij de gemeente Hof van Twente. De sociaal democraten hebben geen vertrouwen […]
  • Switch: ‘Niet verantwoordelijk voor cyberaanval’17 maart 2021 Switch: ‘Niet verantwoordelijk voor cyberaanval’ Switch IT Solutions legt de verantwoordelijkheid voor de cyberaanval op de computersystemen van de gemeente Hof van Twente bij de systeembeheerders van de gemeente Hof van Twente neer. […]