Goorsche Wielerclub 1895

De maand juli is (buiten corona) onlosmakelijk verbonden met de Ronde van Frankrijk. Ook in Goor zijn veel mensen in de ban van de Tour en alle romantiek en pooltjes rondom het grootste tweewieler-spektakel. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens in de koffer te duiken met oude prenten rondom het wielrennen in ’t Twentse Haagje. En ze kwamen deze prent uit 1895 tegen, waar een select clubje mannen pronken voor de Goorsche Wielerclub. Ruim 125 jaar geleden.

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: Gemeentelijke fusie met rapport beklonken…1 augustus 2021 Oald Goor: Gemeentelijke fusie met rapport beklonken… Dit keer in de categorie Oald Goor een prent van vijf burgemeesters die met zichtbaar genoegen een boekwerk uitpakken. Het is het rapport van KPMG dat in november 1995 werd uitgereikt en […]
  • Den Engel; pleisterplaats en posthuis25 juli 2021 Den Engel; pleisterplaats en posthuis In de categorie Oald Goor een fraaie prent van 121 jaar geleden (1900) van Hotel Den Engel in de Goorse Grotestraat. Dit etablissement dateert uit 1591 en kreeg vanaf het jaar 1606 een […]
  • Het raadhuis op ’t Schild had er nog kunnen staan…11 juli 2021 Het raadhuis op ’t Schild had er nog kunnen staan… In de categorie Oald Goor stuiten we in de archieven van de stichting Historisch Goor op een prent van het oude gemeentehuis, op 't Schild. Dat werd, nu vijftig jaar geleden, afgebroken […]
  • Oald Goor: Synagoge in de Schoolstraat30 mei 2021 Oald Goor: Synagoge in de Schoolstraat Aan het begin van de vorige eeuw had Goor nog een synagoge rondom het stadshart. Op een van die bijzondere kiekjes in het rijke archief van Oald Goor prijkt dit religieuze huis. Deze kiek […]
  • Eerste huis op ’t Tuindorp 100 jaar geleden voor het eerst verhuurd23 mei 2021 Eerste huis op ’t Tuindorp 100 jaar geleden voor het eerst verhuurd Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de eerste woning op het Goorse Tuindorp werd verhuurd. Destijds voor 5 gulden per week. De woningen werden gebouwd door overheidssteun die kwam nadat […]