Kunstmatige alvleesklier Koops opgenomen in Rijksmuseum Boerhaave

De allereerste kunstmatige alvleesklier van Robin Koops heeft een bijzondere plek gekregen in het Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Het medisch apparaat van de Goorse ontwikkelaar wordt opgenomen in de vaste collectie van het museum naast de eerste kunstnier en het kunsthart. In de komende maanden is de alvleesklier van Koops in Leiden al te zien in de tentoonstelling over diabetes. Voor Koops is juist de erkenning van het Rijksmuseum in Leiden extra speciaal. “Jaren geleden was ik namelijk in Boerhaave en raakte ik ge├»nspireerd door de allereerste kunstnier van Willem Kolff”, zegt hij. “Ik herkende mijzelf in zijn enorme toewijding in de zoektocht naar een oplossing. Ik ben dan ook zeer vereerd dat mijn uitvinding nu is opgenomen in de rijkscollectie.” Foto: Fred Ernst.

Gerelateerde berichten

  • Koops: Held van de regio…7 december 2020 Koops: Held van de regio… Robin Koops is als belangrijke innovator gekozen tot held van de regio door Novel-T. Dat is een organisatie die nieuwe business in de regio Twente helpt ontstaan en bestaande business […]
  • Inreda Diabetic en Menzis starten proef met kunstmatige alvleesklier6 oktober 2020 Inreda Diabetic en Menzis starten proef met kunstmatige alvleesklier Het Goorse Inreda Diabetic en zorgverzekeraar Menzis starten nog deze maand met een project waarbij 100 volwassen proefpersonen de door Gorenaar Robin Koops (foto) ontwikkelde kunstmatige […]
  • Koops in finale nationale iconen-contest28 mei 2019 Koops in finale nationale iconen-contest De Goorse uitvinder Robin Koops is met zijn bedrijf Inreda Diabetic genomineerd voor de titel 'Nationaal icoon'. Koops ontwikkelde een kunstmatige alvleesklier die het leven van […]
  • Goorse oplossing tegen suikerziekte mogelijk volgend jaar op de markt8 november 2018 Goorse oplossing tegen suikerziekte mogelijk volgend jaar op de markt De veelbesproken kunstalvleesklier van Robin Koops is klaar voor gebruik en het is een kwestie van tijd voor de uitvinding van de Gorenaar op de markt komen. Het apparaatje dat het leven […]
  • Proef met wonderpompje Koops gestart16 september 2021 Proef met wonderpompje Koops gestart De kunstmatige alvleesklier van Robin Koops krijgt meer en meer een stevige voet aan de grond. De erkenning middels een subsidie van 10 miljoen euro was al een geweldige stap in de […]