Groots afscheid van Juf Connie op de Heeckerenschool

Ze heeft in haar roemrijke onderwijs carrière hele generaties Goorse jongens en meisjes voorbij zien gaan. Gisteren was na 45 trouwe dienstjaren het welverdiende en grootse afscheid van juf Connie Hofmeijer-Berentsen. Zij begon in de jaren ’70 als kleuterjuf op Marike’s Kleutervreugd in de voormalige kleuterschool gelegen naast de huidige basisschool Heeckeren. Na enkele jaren ging Connie werken De Albatros waar ze ook adjunct-directeur was. Vervolgens keerde zij vanaf begin negentiger jaren terug als leerkracht op de Heeckerenschool (voorheen H. Hartschool en Paulusschool) waarvan ze zelf ook oud-leerlinge is. Naast haar werk als lerares was ze ook een decennium lang Intern Cultuur Coördinator bij de Cubahof, waarvan de laatste jaren ook als bestuurslid. Ook was ze jaren actief in de scholencommissie van het Goorse School en Volksfeest.

Gistermorgen werd juf Connie in een met ballonnen versierde Eend van Duckville Diepenheim van huis opgehaald en naar school gereden. In de Kloosterlaan werd zij al verwelkomt door heel veel ouders met ballonnen. Eenmaal op het plein werd Connie toegezwaaid en toegezongen door alle bassischool-leerlingen. Namens alle leerlingen ontving juf Connie een mooie bos bloemen. En het cadeau namens alle leerlingen en collega ’s werd symbolisch aangeboden: een prachtig beeldhouwwerk gemaakt door de Goorse kunstenaar Erwin Middelhuis.

Voor de onderbouw was er een creatieve activiteit op het plein met de zogenoemde Rembrand van Rijnkar vanuit de Cubahof. De juffen van de onderbouw speelden een poppenkastverhaal met een heuse juf Connie-poppenkastpop in de hoofdrol. Ook na schooltijd kwam menig ouder juf Connie bedanken voor alle goede zorgen voor hun kinderen.Morgemiddag is er met het team en genodigden nog een gezellig samenzijn.

Gerelateerde berichten

  • Van de basisschool met een lach en een traan…18 juli 2018 Van de basisschool met een lach en een traan… Het zijn de laatste dagen voor de grote schoolvakantie en dat betekent dat het vooral een bijzondere week is voor de leerlingen van de groepen 8 van de zes Goorse basisscholen. Zij nemen […]
  • Juffen Connie en Wilma beleven jubileum15 juni 2016 Juffen Connie en Wilma beleven jubileum Ze heeft tientallen generaties grootgebracht. Zelfs leerlingen die hun educatie niet hebben genoten op de Heeckerenschool kennen haar, Connie Hofmeijer. Vandaag zit ze exact veertig jaar […]
  • Stevens raadslid af en opgevolgd door Johnny Hagreis15 september 2021 Stevens raadslid af en opgevolgd door Johnny Hagreis Frank Stevens (foto) heeft gisteravond, als het aan hem ligt voorlopig, afscheid genomen van de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente. Het SP-raadslid moet van het landelijke […]
  • Heeckeren en Brunnekreef winnen Hoffelijkheidsprijzen10 september 2021 Heeckeren en Brunnekreef winnen Hoffelijkheidsprijzen Twee Goorse winnaars gisteravond tijdens de uitreiking van de Hoffelijkheidsprijzen bij De Kroon in Markelo. Het groene speelplein van Heeckerenschool pakte de winst in de categorie […]
  • Zes Goorse genomineerden Hoffelijkheidsprijs16 juli 2021 Zes Goorse genomineerden Hoffelijkheidsprijs Er zijn in de diverse categorieën zes genomineerden uit Goor voor de Hoffelijkheidsprijs van dit jaar die op 9 september wordt uitgereikt in Markelo. Voor 'Held van de Hof' is Nicole […]