Groots afscheid van Juf Connie op de Heeckerenschool

Ze heeft in haar roemrijke onderwijs carrière hele generaties Goorse jongens en meisjes voorbij zien gaan. Gisteren was na 45 trouwe dienstjaren het welverdiende en grootse afscheid van juf Connie Hofmeijer-Berentsen. Zij begon in de jaren ’70 als kleuterjuf op Marike’s Kleutervreugd in de voormalige kleuterschool gelegen naast de huidige basisschool Heeckeren. Na enkele jaren ging Connie werken De Albatros waar ze ook adjunct-directeur was. Vervolgens keerde zij vanaf begin negentiger jaren terug als leerkracht op de Heeckerenschool (voorheen H. Hartschool en Paulusschool) waarvan ze zelf ook oud-leerlinge is. Naast haar werk als lerares was ze ook een decennium lang Intern Cultuur Coördinator bij de Cubahof, waarvan de laatste jaren ook als bestuurslid. Ook was ze jaren actief in de scholencommissie van het Goorse School en Volksfeest.

Gistermorgen werd juf Connie in een met ballonnen versierde Eend van Duckville Diepenheim van huis opgehaald en naar school gereden. In de Kloosterlaan werd zij al verwelkomt door heel veel ouders met ballonnen. Eenmaal op het plein werd Connie toegezwaaid en toegezongen door alle bassischool-leerlingen. Namens alle leerlingen ontving juf Connie een mooie bos bloemen. En het cadeau namens alle leerlingen en collega ’s werd symbolisch aangeboden: een prachtig beeldhouwwerk gemaakt door de Goorse kunstenaar Erwin Middelhuis.

Voor de onderbouw was er een creatieve activiteit op het plein met de zogenoemde Rembrand van Rijnkar vanuit de Cubahof. De juffen van de onderbouw speelden een poppenkastverhaal met een heuse juf Connie-poppenkastpop in de hoofdrol. Ook na schooltijd kwam menig ouder juf Connie bedanken voor alle goede zorgen voor hun kinderen.Morgemiddag is er met het team en genodigden nog een gezellig samenzijn.