Het raadhuis op ’t Schild had er nog kunnen staan…

In de categorie Oald Goor stuiten we in de archieven van de stichting Historisch Goor op een prent van het oude gemeentehuis, op ’t Schild. Dat werd, nu vijftig jaar geleden, afgebroken in 1971. Het fraaie gebouw stond destijds op de monumentenlijst maar werd er weer van afgehaald op aandringen van de toenmalige burgemeester Spaans. Dit vooral vanwege de hinder voor het interlokale verkeer van de E8. Wat hij toen niet wist was dat drie jaar later de aanleg van de snelweg A1 al klaar was. Het had er dus nog, zoals zoveel historische panden in het Goorse, nog kunnen staan…

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: Toen De Stoevelaar nog net niet in aanbouw was…12 december 2021 Oald Goor: Toen De Stoevelaar nog net niet in aanbouw was… In de afgelopen week was het 50 jaar geleden dat het voor Goor beeldbepalende verzorgingstehuis De Stoevelaar werd geopend. Vandaag gaan we in de rubriek Oald Goor terug naar het jaar […]
  • Verkeershinder door afsluiting deel A14 juni 2021 Verkeershinder door afsluiting deel A1 De snelweg A1 is vanaf vanavond afgesloten tussen het knooppunt Azelo en afrit Rijssen in de richting van Deventer/Amsterdam. Rijkswaterstraat gaat het wegdek asfalteren wat betekent dat […]
  • Unieke vondst op ’t Schild: skelet uit 80-jarige oorlog3 april 2021 Unieke vondst op ’t Schild: skelet uit 80-jarige oorlog Archeologen hebben op 't Schild een skelet gevonden dat waarschijnlijk meer dan 400 jaar oud moet zijn. De vondst is enige tijd geleden gedaan op de grond van Michiel en Kitty ter Haar. […]
  • Beter doorrijden op de A1…24 september 2020 Beter doorrijden op de A1… Het is voor automobilisten van en naar Goor vanaf vandaag een stuk comfortabeler te worden om via de snelweg richting het westen te rijden. Vanaf vandaag is de derde rijstrook, die is […]
  • Verbreding A1 levert twee jaar oponthoud op19 december 2018 Verbreding A1 levert twee jaar oponthoud op Goorse automobilisten die regelmatig de snelweg A1 benutten moeten vanaf februari rekening houden met forse vertragingen door werkzaamheden. Rijkswaterstaat heeft de planning voor de […]