Goorse zender in Zeeuws museum

Een in Goor gebouwde noodzender is opgenomen in de collectie van het Watersnoodmuseum in het Zeeuwse Ouwerkerk. Vorige week werd in het zogenoemde ‘vijfde caisson’ van dit museum, waar het kenniscentrum en de brasserie gevestigd zijn, een nagebouwde radiowerkplaats van de firma Weltevreden in Zierikzee, geopend. Daar werd in 1953, tijdens de watersnoodramp een noodzender gebouwd om de ontbrekende verbindingen met de rest van de wereld te herstellen. Een replica van deze zender werd in Goor gemaakt door Jan Poortman. Deze zender staat nu in deze werkplaats. De opening werd verricht door de 95-jarige Peter Hossveld die de echte zender destijds maakte, met museumdirecteur Louwerse (foto). Een uitgebreid verhaal dat Poortman eerder schreef over deze zender is via deze LINK te lezen.

Gerelateerde berichten

  • Poortman winnaar met flessenzender27 februari 2019 Poortman winnaar met flessenzender Gorenaar Jan Poortman heeft beste flessenzender van Nederland gebouwd. De radiofanaat bouwde thuis een zender na zoals deze in de jaren vijftig tijdens de watersnoodramp in Zeeland binnen […]
  • Petitie actie groep ‘Terug naar ’n Stoom’ naar gemeente Hof van Twente22 september 2021 Petitie actie groep ‘Terug naar ’n Stoom’ naar gemeente Hof van Twente De actiegroep 'Terug naar 'n Stoom' onder leiding van de Goorse historicus Jan Poortman gaat in de komende maand een petitie aanbieden aan het College van de gemeente Hof van Twente om […]
  • Petitie voor naamsverandering Op Stoom19 juli 2021 Petitie voor naamsverandering Op Stoom Het is Gorenaar Jan Poortman een doorn in het oog. De nieuwe naam van het grondgebied van de voormalige Twentse Stoomblekerij is 'Op Stoom' en dat is voor hem en vele anderen […]
  • TV-sessies rondom project Goor op Stoom9 juni 2021 TV-sessies rondom project Goor op Stoom Het project Goor op Stoom krijgt steeds meer voeten aan de grond in Goor en de eerste werkzaamheden worden zichtbaar. Om dit alles goed te bespreken met de bevolking wordt een aantal […]
  • Goor had in 116 jaar geleden al een zwembad…10 augustus 2019 Goor had in 116 jaar geleden al een zwembad… Een mooi verhaal op de site Mijn stad, mijn dorp van Jan Poortman van de stichting Historisch Goor. Hij verzamelde tal van documenten waaruit blijkt dat er al in het jaar 1898 al […]