10 miljoen voor omvangrijk onderzoek naar Goorse kunstalvleesklier

Er is 10 miljoen euro beschikbaar gesteld voor groot wetenschappelijk onderzoek naar de werking van de kunstalvleesklier van de Goorse uitvinder Robin Koops. Het apparaat dat verder wordt ontwikkeld bij Inrede Diabetics, kan veel betekenen voor suikerpatiënten met diabetes type 1. Die hebben vaak veel moeite om hun bloedsuikerwaardes op het juiste niveau te houden. In Nederland zijn 100.000 patiënten met deze vorm van suikerziekte. Twaalf ziekenhuizen gaan onder leiding van het UMC Utrecht de werking van de kunstalvleesklier testen in een groot klinisch onderzoek, waaraan 240 volwassen patiënten gaan meedoen aldus de NOS. Het Zorginstituut Nederland en ZonMw, dat onderzoek naar kennis in de zorg ondersteunt, hebben samen een subsidie van 10 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Gerelateerde berichten