Zes Goorse genomineerden Hoffelijkheidsprijs

Er zijn in de diverse categorie├źn zes genomineerden uit Goor voor de Hoffelijkheidsprijs van dit jaar die op 9 september wordt uitgereikt in Markelo. Voor ‘Held van de Hof’ is Nicole Vrielink genomineerd. Zij runt een opvang voor zwerfkittens. In de categorie wonen is Wijkvoorziening ’t Doesgoor genomineerd door de ontwikkeling van het nieuwe beweegpark. In dezelfde categorie is ook de Heeckerenschool genomineerd met het ‘groene’ schoolplein (foto). In de categorie werken gaat de prijs sowieso naar Goor. De drie genomineerden daarin zijn Hans Brunnekreef van Ecogreen Twente die vanuit de festivalbranche een duurzame switch maakte. Ook Bar Bistro d’Olde Smidse maakt kans vanwege de inventiviteit in coronatijd. Daarnaast is ook Aqua+ genomineerd. Het Goorse sprinklerbedrijf verkreeg het predikaat Koninklijk.

Na de zomer, op 20 augustus, zal de stemming open gaan via de website www.hofmarketing.nl. Daar kan online gestemd worden tot 6 september. Ook komt er mogelijkheid om offline te stemmen. Al deze stemmen worden opgeteld en tellen als publieksstemmen mee in de einduitslag die ook bepaald wordt door een vakjury (foto onder) . De prijsuitreiking is op donderdagavond 9 september bij De Kroon in Markelo.