Zonnepanelen op bedrijfspanden Wijnkamp

Energie coöperatie ECHT is van zins om 1160 zonnepanelen te plaatsen op de daken van de bedrijfspanden van Eijkelkamp. Daartoe zijn inmiddels de intentieverklaringen getekend. Deze moeten onderdeel worden van het postcoderoos-project van de coöperatie die aangeeft dat de te verkrijgen obligaties voor het project ‘Zon op Rikkerink’ (de vroegere vuilstort net buiten Goor, foto) inmiddels zijn verkocht. 100 inwoners doen daar mee aan het postcoderoos-project. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de zogenoemde SCE-subsidie kunnen geïnteresseerden zich binnenkort inschrijven ‘Zon op Wijnkamp’. Dit is afhankelijk van een nieuwe SCE-ronde. ECHT gaat ook in Markelo twee nieuwe projecten ontwikkelen: ‘Zon op Rietman’ en ‘Zon op Snorrewind’. Meer informatie via deze LINK.


Gerelateerde berichten

  • Lening ECHT voor aankoop grond Rikkerink12 juni 2021 Lening ECHT voor aankoop grond Rikkerink De gemeenteraad van Hof van Twente heeft ingestemd met een lening aan ECHT, de EnergieCoöperatie Hof van Twente, voor zonnepark ’t Rikkerink op de voormalige vuilstort, net buiten Goor in […]
  • 918 panelen Zonnepark Rikkerink voor inwoners Hof2 juni 2021 918 panelen Zonnepark Rikkerink voor inwoners Hof Voor inwoners van Goor en overige kernen in de Hof van Twente bestaat nu de mogelijkheid om te investeren in het lokale zonne-energieproject Rikkerink dat wordt gerealiseerd op de […]
  • Kritiek op afwatering na forse regenbuien5 juli 2021 Kritiek op afwatering na forse regenbuien Er is vanuit verschillende delen van Goor kritiek gekomen op het functioneren van de afwatering in Goor. Dit na de hevige regenbuien die gisteren voor veel overlast zorgden. Op diverse […]
  • Hof van Twente op Rozen verwelkomt 300e lid7 april 2021 Hof van Twente op Rozen verwelkomt 300e lid De coöperatie Hof van Twente op Rozen hebben het 300ste lid verwelkomd. Het echtpaar van der Maar uit Ambt Delden (foto) viel die eer te beurt. Hof van Twente op Rozen is een […]
  • Melkman Wim Burggraaff overleden27 februari 2021 Melkman Wim Burggraaff overleden De bekende Goorse 'melkboer' Wim Burggraaff is overleden. De Gorenaar bestierde 50 jaar lang een zuivelwinkel in de Wijnkamp waar hij ook woonde en van waaruit hij met een melkwagen langs […]