Cliënten DAC De Roos maken bijzondere tuintas

De cliënten van Aveleijn Dagactiviteitencentrum (DAC) de Roos uit Goor hebben een tuintas ontwikkeld die vanaf nu verkrijgbaar is. Het is een volle tas met inhoud zoals kaarten, een serveerplank, een tapasschaal, een kussenhoes en nog meer. De begeleiders van DAC de Roos kunnen de cliënten met een verstandelijke beperking door deze tas iets leren. Ze ondersteunen en met kleine stapjes komen ze gezamenlijk tot het eindproduct. De ontwikkeling die de cliënten daarmee doorlopen is volgens de begeleiders waardevol en voor zowel de cliënt als de begeleiding een zinvolle dagbesteding voor de tien cliënten die aan dit project meewerkten.

Marieke Zandvoort van DAC De Roos: “Het zijn voor 80% de cliënten die de (inhoud van de) tas hebben gemaakt. Het draagt iets bij en je wordt als cliënt gezien. Dat is een waardevolle gedachte.”

De tuintas is te koop voor €14,95 en de opbrengst wordt geïnvesteerd in nieuwe producten om mee te werken. De tas is te bestellen via de Fascebookpagina van DAC De Roos of per telefoon: 0547-260793.