Cliënten DAC De Roos maken bijzondere tuintas

De cliënten van Aveleijn Dagactiviteitencentrum (DAC) de Roos uit Goor hebben een tuintas ontwikkeld die vanaf nu verkrijgbaar is. Het is een volle tas met inhoud zoals kaarten, een serveerplank, een tapasschaal, een kussenhoes en nog meer. De begeleiders van DAC de Roos kunnen de cliënten met een verstandelijke beperking door deze tas iets leren. Ze ondersteunen en met kleine stapjes komen ze gezamenlijk tot het eindproduct. De ontwikkeling die de cliënten daarmee doorlopen is volgens de begeleiders waardevol en voor zowel de cliënt als de begeleiding een zinvolle dagbesteding voor de tien cliënten die aan dit project meewerkten.

Marieke Zandvoort van DAC De Roos: “Het zijn voor 80% de cliënten die de (inhoud van de) tas hebben gemaakt. Het draagt iets bij en je wordt als cliënt gezien. Dat is een waardevolle gedachte.”

De tuintas is te koop voor €14,95 en de opbrengst wordt geïnvesteerd in nieuwe producten om mee te werken. De tas is te bestellen via de Fascebookpagina van DAC De Roos of per telefoon: 0547-260793.

Gerelateerde berichten

  • Cliënten dagopvang De Roos dringend op zoek naar werk23 februari 2015 Cliënten dagopvang De Roos dringend op zoek naar werk Een noodkreet van de begeleiders van Dagopvang De Roos. Zij vragen dringend om werkzaamheden voor de cliënten. Volgens begeleider Rens Vossebeld is er nog heel veel te winnen valt op het […]
  • Foyercafé de Reggeroos officieel geopend9 oktober 2015 Foyercafé de Reggeroos officieel geopend Bezoekers waren de afgelopen maand al welkom, maar vanochtend is Foyercafé De Reggeroos dan officieel geopend door de cliënten van Aveleijn. Elke vrijdagochtend van 10.00 uur tot 13.00 uur […]
  • Daders vernielingen Kukelnest gaan aan de slag bij kinderboerderij1 mei 2021 Daders vernielingen Kukelnest gaan aan de slag bij kinderboerderij De jonge vandalen die drie weken geleden vernielingen aan hebben gericht bij kinderboerderij Het Kukelnest in Goor hebben zich gemeld en spijt betuigt. De beheerders hadden daarvoor […]
  • Kukelnest mag nog niet open13 april 2021 Kukelnest mag nog niet open Kinderboerderij Het Kukelnest mag de poorten nog niet openen. Ondanks herhaalde verzoeken moet de kinderboerderij vanwege corona nog even pas op de plaats maken. "Mensen reageren soms […]
  • Gorenaar nacht vermist en in goede gezondheid terug gevonden24 december 2020 Gorenaar nacht vermist en in goede gezondheid terug gevonden In de omgeving van Denekamp is de hele nacht gezocht naar een 28-jarige Gorenaar die gisteravond is weggelopen uit een zorginstelling van Aveleijn in Denekamp. De verstandelijk beperkte […]