Pelgrimstocht lopen voor klimaat door Nederland en doen ook Goor aan

Dertig internationale pelgrims lopen van 30 september tot en met 11 oktober door Nederland om aandacht te vragen voor het klimaat. De pelgrimstocht start in augustus in Polen en eindigt in november in Glasgow. In Nederland begint de tocht in Borne op vrijdag 1 oktober met de eerste etappe van 25 kilometer die eindigt in Goor. In het Twentse haagje zullen de 30 pelgrims worden opgevangen door vrijwilligers van de plaatselijke kerken. De pelgrimstocht wordt in Nederland georganiseerd door GroeneKerken en Vastenactie.

De kerken zorgen voor onderdak en eten onderweg. Met de pelgrimstocht willen kerken aandacht vragen voor klimaatverandering en hun rol daarin. Tijdens de tocht is er op 6 oktober een actiedag in Amersfoort en op 11 oktober vertrekken de pelgrims vanuit IJmuiden met de boot uit Nederland richting het Verenigd Koninkrijk om daar de pelgrimstocht te vervolgen.

Gerelateerde berichten

  • Geen terrassen open in Goor tijdens landelijke horeca-actie26 februari 2021 Geen terrassen open in Goor tijdens landelijke horeca-actie Wie denkt komende dinsdag ook in Goor een terrasje te kunnen pakken komt bedrogen uit. De Goorse caféhouders zijn niet van plan om zich aan te sluiten bij het landelijke protest tegen de […]
  • Gratis ‘actieles’ bij Movado26 februari 2021 Gratis ‘actieles’ bij Movado De Goorse sportschool Movado heeft zich aangesloten bij de landelijke actie om de sportscholen weer open te krijgen. Morgen, zaterdag 27 februari, is er daarom een gratis Coronaproof […]
  • Wie loopt mee met de klimaatmars?3 februari 2021 Wie loopt mee met de klimaatmars? In het kader van de landelijke Tweede Kamer-verkiezingen is er een landelijke klimaatmars waarin pleiters voor verduurzaming de straat op gaan. Ook in Twente is het de bedoeling om mee […]
  • Voedselactie kerken gaat stoppen28 april 2020 Voedselactie kerken gaat stoppen De voedsel-inzameling bij de Hofkerk van de gezamenlijke kerken gaat stoppen. Dit om dat de Voedselbank Midden Twente besloten heeft om de uitgifte van pakketten via de reguliere […]
  • In het teken van 2019…17 december 2019 In het teken van 2019… We zijn bezig met de laatste loodjes van het jaar 2019. Volgende week staan de tafels weer barstensvol vol met lekkernijen en de heerlijkste dranken. Maar voordat het zover is, en of we […]