Den Engel; pleisterplaats en posthuis

In de categorie Oald Goor een fraaie prent van 121 jaar geleden (1900) van Hotel Den Engel in de Goorse Grotestraat. Dit etablissement dateert uit 1591 en kreeg vanaf het jaar 1606 een bijzondere functie. Er werd een postdienst ingesteld tussen Amsterdam en Hamburg. Vanuit de hoofdstad reisde men per trekschuit en vandaar met de postkoets over Deventer richting Goor waar Den Engel de halte oftewel het posthuis was voordat er verder werd gereisd richting het Duitse Lingen en Hamburg. Den Engel was in de 19e eeuw ook de plek waar de leden van de Goorse Sociëteit De Harmonie samen kwamen.

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: Rooje rozen als opmaat voor evenementenlocatie op TSB-terrein…2 oktober 2022 Oald Goor: Rooje rozen als opmaat voor evenementenlocatie op TSB-terrein… Op deze zondag gaan we in de categorie Oald Goor eens een keer niet zo heel ver terug. Treffend is het wel. De Sopera Rooje Rozen werd, dit weekeinde precies drie jaar geleden, twee keer […]
  • Oald Goor: De Ambachtsschool in 196025 september 2022 Oald Goor: De Ambachtsschool in 1960 In de categorie Oald Goor stuitte onze redactie op een fraaie film uit 1960 die door Jan ter Balkt, nu alweer tien jaar geleden, op YouTube is gezet. Het is een iets meer dan 12 minuten […]
  • Oald Goor: Toen de Scherpenzeelseweg nog een landweg was…18 september 2022 Oald Goor: Toen de Scherpenzeelseweg nog een landweg was… Er wordt in de laatste weken veel over gezegd en geschreven: De almaar voortdurende werkzaamheden aan de Scherpenzeelseweg waar deze week en passant ook nog een auto een gat in reed. […]
  • Oald Goor: De mölle van Otte…11 september 2022 Oald Goor: De mölle van Otte… Het is een beeldbepalend monument voor en van Goor en is ook vandaag nog te bezichtigen in het kader van de Open Monumentendagen. De Goorse Braakmolen kent een rijke geschiedenis en werd […]
  • Oald Goor: De Waterstraat in vroeger tijden…21 augustus 2022 Oald Goor: De Waterstraat in vroeger tijden… Ook in de Goorse Waterstraat is in de loop van de jaren veel veranderd. Het water is niet meer evenals de fabriek van Artzenius Jannink die in een groot deel van de vorige eeuw […]