Oald Goor: Gemeentelijke fusie met rapport beklonken…

Dit keer in de categorie Oald Goor een prent van vijf burgemeesters die met zichtbaar genoegen een boekwerk uitpakken. Het is het rapport van KPMG dat in november 1995 werd uitgereikt en waarin de uitkomsten van het onderzoek naar een fusie van de vijf gemeenten die dit jaar 20 jaar de gemeente Hof van Twente vormen. Op de foto, uit de archieven van de stichting Heemkunde Markelo, zijn van links naar rechts de burgemeesters van der Vegt van Ambt Delden, Drost van Stad Delden, van Haersma Buma van Markelo, van der Zwaag van Goor én mevrouw Blaak van Diepenheim te zien. Uiterst rechts is het Marijke van Hees die het rapport overhandigt. Zij was destijds werkzaam voor KPMG en zou later onder meer landelijk voorzitter van de Partij van de Arbeid en wethouder in Enschede worden.

Gerelateerde berichten

  • Toen Foekepotten nog heel gewoon was…31 december 2020 Toen Foekepotten nog heel gewoon was… Op deze Oudejaarsdag trappen we op deze af met een aantal fraaie prenten van respectievelijk 25 en 23 jaar geleden. De pure Goorse traditie van het Foekepotten op de laatste dag van het […]
  • Oald Goor: Rooje rozen als opmaat voor evenementenlocatie op TSB-terrein…2 oktober 2022 Oald Goor: Rooje rozen als opmaat voor evenementenlocatie op TSB-terrein… Op deze zondag gaan we in de categorie Oald Goor eens een keer niet zo heel ver terug. Treffend is het wel. De Sopera Rooje Rozen werd, dit weekeinde precies drie jaar geleden, twee keer […]
  • Oald Goor: De Ambachtsschool in 196025 september 2022 Oald Goor: De Ambachtsschool in 1960 In de categorie Oald Goor stuitte onze redactie op een fraaie film uit 1960 die door Jan ter Balkt, nu alweer tien jaar geleden, op YouTube is gezet. Het is een iets meer dan 12 minuten […]
  • Oald Goor: Toen de Scherpenzeelseweg nog een landweg was…18 september 2022 Oald Goor: Toen de Scherpenzeelseweg nog een landweg was… Er wordt in de laatste weken veel over gezegd en geschreven: De almaar voortdurende werkzaamheden aan de Scherpenzeelseweg waar deze week en passant ook nog een auto een gat in reed. […]
  • Oald Goor: De mölle van Otte…11 september 2022 Oald Goor: De mölle van Otte… Het is een beeldbepalend monument voor en van Goor en is ook vandaag nog te bezichtigen in het kader van de Open Monumentendagen. De Goorse Braakmolen kent een rijke geschiedenis en werd […]