PvdA: Zorgen over toekomst Reggehof en bioscoop

De lokale fractie van de Partij van de Arbeid zegt zich grote zorgen te maken over de toekomst van de Reggehof. Volgens de sociaal democraten heeft het theater zich ‘getransformeerd van een theater naar een bioscoop met zaalverhuur’. “Of deze bioscoop toekomst heeft in Goorbetwijfelen we maar we beseffen dat er na alle bezuinigingen wat gedaan moest worden” zegt fractievoorzitter Fred Rijkens. “De discussie over de toekomst van de cultuur in onze gemeente hadden wij liever in de gemeenteraad gevoerd” stelt fractievoorzitter Fred Rijkens. Ons wordt door het CDA-VVD-college al zo’n tien jaar een cultuurnota beloofd maar die komt er maar niet.”

“Ondertussen worden er wel allerlei vergaande maatregelen genomen die niet of nauwelijks meer zijn terug te draaien.” vervolgt Rijkens. “Mijn fractie heeft ook bij het College aangedrongen op beleid voor de cultuur in brede zin als gevolg van corona. Ook dat is niet uit de verf gekomen omdat het College bleef zeggen dat er geen gevolgen zouden zijn. De ontwikkelingen bij de Reggehof tonen het omgekeerde nu aan stelt de PvdA nu. “Een redelijk bloeiend theater is iets anders dan een veredelde bioscoop. De Reggehof is een dure voorziening waarbij je je moet afvragen of een bioscoop daar wel in thuis hoort en moeten we het daar in de Raad over eens zijn.” Ook vraagt hij zich af hoe de bioscoop gefinancierd is. Rijkens zegt geen kritiek te hebben op het bestuur van De Reggehof. “Dat bestuur zit klem en moet wat om niet failliet te gaan. Het College had dat aan de gemeenteraad moeten voorleggen zoals dat hoort en niet op eigen houtje dit risicovolle avontuur moeten aangaan. We hebben als PvdA nu al zo vaak om meer duidelijkheid gevraagd en lopen nu tegen zulke verregaande besluiten aan dat we niet meer ontkomen aan een debat in de Raad.” De PvdA wil dit onderwerp na de zomervakantie agenderen.

Gerelateerde berichten

  • PvdA vraagt waar de Cultuurnota blijft26 oktober 2020 PvdA vraagt waar de Cultuurnota blijft De lokale PvdA heeft aan het College van B&W vragen gesteld over de zogenoemde Cultuurnota die vorig jaar juli in een motie unaniem is aangenomen door de gemeenteraad. De […]
  • Filmzomer in nieuwe cinema Reggehof1 juli 2021 Filmzomer in nieuwe cinema Reggehof De nieuwe RH cinema opent op 14 juli en zal daarna een zomer tegemoet gaan met veel films. De eerste is ‘De nog grotere slijmfilm’. De grote zaal is inmiddels voorzien van een nieuw […]
  • Alleman hoort nu bij de grote filmhuizen25 juni 2021 Alleman hoort nu bij de grote filmhuizen Filmhuis Alleman mag zich met ingang van het nieuwe seizoen scharen onder de 'grote' filmhuizen. Voortaan zullen de allernieuwste films op het nieuwe doek van de Reggehof te zien zijn. […]
  • Gemeente wijst 1Vandaag de deur, PvdA ageert23 juni 2021 Gemeente wijst 1Vandaag de deur, PvdA ageert De gemeente Hof van Twente wil niet meewerken aan een reportage van het tv-programma 1Vandaag over cybercrime. En dat is tegen het zere been van de lokale Partij van de Arbeid die juist […]
  • PvdA wil bezuinigingen terugdraaien na extra bijdrage overheid9 juni 2021 PvdA wil bezuinigingen terugdraaien na extra bijdrage overheid De Partij van de Arbeid wil dat de gemeente Hof van Twente zo snel mogelijk een herberekening voor debegroting van dit jaar maakt. De gemeente krijgt bijna 6 miljoen extra van de […]