Frank Stevens verlaat SP voor nieuwe partij In Beweging

Er zal tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen een nieuwe lokale politieke partij op de stemformulieren komen. Het nieuwe In Beweging moet zorgen voor een frisse wind in de politieke arena van de gemeente Hof van Twente. De drijvende krachten achter de nieuwe partij zijn de Gorenaren Marianne Hutten en SP-raadslid Frank Stevens. Laatstgenoemde zal daarom tijdens de komende raadsvergadering afscheid nemen en zijn zetel inleveren. “Ik had liever in het komende half jaar de klus afgemaakt bij de SP maar het landelijke bestuur heeft anders beslist. Ik had op eigen titel mijn plek kunnen houden maar ik heb besloten dat niet te doen vanwege mijn goede relatie met mijn partijgenoten van de SP.”

De nieuwe partij die inmiddels is opgericht als ‘Politiek in Beweging’ heeft thema’s als duurzaamheid en sociale betrokkenheid hoog in het vaandel staan en wil uiteindelijk een goede samenwerking van de linkse partijen in de Hof. “De overeenkomsten tussen partijen (helemaal tussen progressieve partijen als de PvdA, GroenLinks, de SP maar ook de Partij voor de Dieren) zijn veel groter dan de verschillen. Dat geldt voor de landelijke politiek, maar nog meer voor de lokale politiek. In Beweging wil samenwerken en verbinden, en hoopt uiteindelijk met meerdere partijen samen te gaan of op zijn minst samen te werken.” aldus Stevens. Met GroenLinks zijn inmiddels al verkenningsgesprekken gevoerd. Mogelijk doen beide partijen met een gezamenlijke lijst, een zogenaamde samengestelde lijst, mee aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. “Het klinkt paradoxaal maar we doen we er een partij bij om er later wellicht minder te hebben.” zegt Stevens die ook als voorzitter is gebombardeerd.

De 39-jarige duurzaamheidscoach Marianne Hutten (foto boven) is de beoogd lijsttrekker van het nieuwe In Beweging. Frank Stevens is de beoogde nummer twee en hoopt op een zetel al is die niet heilig voor hem. “Ook op de achtergrond kan ik veel betekenen en dat wil ik ook graag kwijt aan eenieder die zich afvraagt wat ik nog kan doen in de raad nu ik mijn SP-zetel op moet geven. Ik ben uit de raad maar niet uit de wereld en altijd bereikbaar.

Het bestuur van In Beweging met vlnr: Henry Betting, Mariƫlle Nijhuis, Marianne Hutten, Frank Stevens en Caroline van Leeuwen

Gerelateerde berichten

  • Stevens raadslid af en opgevolgd door Johnny Hagreis15 september 2021 Stevens raadslid af en opgevolgd door Johnny Hagreis Frank Stevens (foto) heeft gisteravond, als het aan hem ligt voorlopig, afscheid genomen van de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente. Het SP-raadslid moet van het landelijke […]
  • Enerverende en druk bezochte politieke Goorse avond14 maart 2018 Enerverende en druk bezochte politieke Goorse avond De kleine zaal van De Reggehof was bijna te klein en dat had ook de Goorse Stadsraad niet verwacht. Er was veel publiek bij de Goorse politieke avond gisteren. De bezoekers maakten daar in […]
  • SP zet zes Gorenaren op verkiezingslijst19 november 2017 SP zet zes Gorenaren op verkiezingslijst De SP in de gemeente Hof van Twente heeft voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zes Gorenaren op de kieslijst geplaatst. In totaal zijn er elf kandidaten die zich verkiesbaar hebben […]
  • Hoe gaat het met je? (ingezonden brief)10 augustus 2021 Hoe gaat het met je? (ingezonden brief) Onze vaste briefschrijver Carel Groothengel is weer in de pen geklommen en de volger van de lokale raadsvergaderingen gaat dit keer in op de komst van nieuwe politieke partij in de Hof […]
  • SP hekelt besluitvorming en communicatie rondom woonwagenlocaties14 april 2021 SP hekelt besluitvorming en communicatie rondom woonwagenlocaties De lokale SP heeft bij monde van het Goorse raadslid Frank Stevens (foto) gehakt gemaakt van de manier waarop door het College is gekeken naar nieuwe woonwagenlocaties en de manier waarop […]