Frank Stevens verlaat SP voor nieuwe partij In Beweging

Er zal tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen een nieuwe lokale politieke partij op de stemformulieren komen. Het nieuwe In Beweging moet zorgen voor een frisse wind in de politieke arena van de gemeente Hof van Twente. De drijvende krachten achter de nieuwe partij zijn de Gorenaren Marianne Hutten en SP-raadslid Frank Stevens. Laatstgenoemde zal daarom tijdens de komende raadsvergadering afscheid nemen en zijn zetel inleveren. “Ik had liever in het komende half jaar de klus afgemaakt bij de SP maar het landelijke bestuur heeft anders beslist. Ik had op eigen titel mijn plek kunnen houden maar ik heb besloten dat niet te doen vanwege mijn goede relatie met mijn partijgenoten van de SP.”

De nieuwe partij die inmiddels is opgericht als ‘Politiek in Beweging’ heeft thema’s als duurzaamheid en sociale betrokkenheid hoog in het vaandel staan en wil uiteindelijk een goede samenwerking van de linkse partijen in de Hof. “De overeenkomsten tussen partijen (helemaal tussen progressieve partijen als de PvdA, GroenLinks, de SP maar ook de Partij voor de Dieren) zijn veel groter dan de verschillen. Dat geldt voor de landelijke politiek, maar nog meer voor de lokale politiek. In Beweging wil samenwerken en verbinden, en hoopt uiteindelijk met meerdere partijen samen te gaan of op zijn minst samen te werken.” aldus Stevens. Met GroenLinks zijn inmiddels al verkenningsgesprekken gevoerd. Mogelijk doen beide partijen met een gezamenlijke lijst, een zogenaamde samengestelde lijst, mee aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. “Het klinkt paradoxaal maar we doen we er een partij bij om er later wellicht minder te hebben.” zegt Stevens die ook als voorzitter is gebombardeerd.

De 39-jarige duurzaamheidscoach Marianne Hutten (foto boven) is de beoogd lijsttrekker van het nieuwe In Beweging. Frank Stevens is de beoogde nummer twee en hoopt op een zetel al is die niet heilig voor hem. “Ook op de achtergrond kan ik veel betekenen en dat wil ik ook graag kwijt aan eenieder die zich afvraagt wat ik nog kan doen in de raad nu ik mijn SP-zetel op moet geven. Ik ben uit de raad maar niet uit de wereld en altijd bereikbaar.

Het bestuur van In Beweging met vlnr: Henry Betting, Mariƫlle Nijhuis, Marianne Hutten, Frank Stevens en Caroline van Leeuwen