Gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers


Salut aanleiding gaat in samenwerking met Stichting Informele Zorg Twente de gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ aan bieden voor mantelzorgers. Tijdens deze reeks van bijeenkomsten wordt uitgebreid informatiegegeven over dementie. De deelnemers krijgen adviezen over hoe zij met hun naaste met dementie kunnen omgaan. Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor de persoon met dementie als voor de naaste omgeving. De toegevoegde waarde van deze cursus is dat ervaringen en tips gedeeld kunnen worden met andere mantelzorgers die ook zorgen voor iemand met dementie.

Het is van belang dat de persoon met dementie waarvoor gezorgd wordt nog thuis woont. De bijeenkomsten worden geleid door een ervaren cursusleider. Een casemanager dementie, psycholoog en de consulent van Salut zullen afwisselend aanwezig zijn voor informatie en vragen. De bijeenkomsten vinden plaats op 9, 16 en 23 september, 7 en 28 oktober en 11 november steeds van 13:30 uur tot 15:30 uur in de Reggehof, Voor meer informatie of om aan te melden: Salut 0547-260053, WhatsApp: 06-2089 4999 of e-mail info@nullsalut-welzijn.nl.

Gerelateerde berichten

  • Bijeenkomsten voor dementerenden en mantelzorgers2 augustus 2018 Bijeenkomsten voor dementerenden en mantelzorgers Welzijnorganisatie Salut organiseert in het najaar bijeenkomsten voor mensen met beginnende dementie én hun mantelzorger onder de titel 'De kunst van het zorgen en het loslaten'. Tijdens […]
  • Gratis cursus ‘Omgaan met dementie’26 februari 2018 Gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ Salut biedt voor mantelzorgers uit Goor en omgeving een gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ aan. Tijdens deze cursus wordt uitgebreid informatie gegeven over deze ziekte. De deelnemers […]
  • Alzheimer-café’s weer van start29 maart 2022 Alzheimer-café’s weer van start De Alzheimer-café's van Salut gaan weer van start. Te beginnen vanavond met als speerpunt de ondersteuning thuis bij dementie. Sprekers zijn Monique Immink van Carint Reggeland, Marjolijn […]
  • Gratis cursussen voor mantelzorgers5 februari 2022 Gratis cursussen voor mantelzorgers Veel mantelzorgers zorgen goed voor een ander, maar dan vergeten ze zichzelf. Hierdoor kunnen ze in sommige gevallen overbelast raken. Salut organiseert om die reden de cursus “De kunst […]
  • Online theatervoorstelling over dementie12 mei 2021 Online theatervoorstelling over dementie Dementie Twente organiseert samen met haar partners en Theater aan de Lijn een onlineactiviteit op donderdag 27 mei die speciaal is bedoeld voor mantelzorgers en vrijwilligers die werken […]