’t Kerkplein in volle glorie

Het was een van de kernbegrippen in Goor in de negentiende eeuw: ’t Kerkplein. Reden voor de lieden van Oald Goor om weer eens in de koffer te duiken met oude prenten. Op deze foto prijkt de woning van uit 1863 van kantonrechter mr. Engelbert Eliza van Riemsdijk. Ook de iconische linde Wilhelminaboom met het sierlijke hekwerk was een blikvanger van ’t Twentse Haagje. Het hekwerk werd toentertijd geschonken door textielfabrikant en emeritus-predikant N. Jannink, waarvan de villa rechts nog zichtbaar is.

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: Die prachtige veranda…7 augustus 2022 Oald Goor: Die prachtige veranda… Op deze zondag weer een fraaie prent uit de omvangrijke collectie van de stichting Historisch Goor met een blik vanaf de Diepenheimseweg op het Kerkplein aan het begin van de jaren 50. […]
  • Het Kerkplein in 1935…31 januari 2021 Het Kerkplein in 1935… Uit de archieven van het Goors Historisch Museum dit keer een bijzondere prent van het Kerkplein op de hoek Kerkstraat - Diepenheimseweg. In de volksmond ook wel ''n Plas' genoemd. In het […]
  • Oald Goor: De Waterstraat in vroeger tijden…21 augustus 2022 Oald Goor: De Waterstraat in vroeger tijden… Ook in de Goorse Waterstraat is in de loop van de jaren veel veranderd. Het water is niet meer evenals de fabriek van Artzenius Jannink die in een groot deel van de vorige eeuw […]
  • Oald Goor: Schoolfeest bij de Jannink-fabriek19 juni 2022 Oald Goor: Schoolfeest bij de Jannink-fabriek In de categorie Oald Goor dit keer een hele oude foto van het Schoolfeest bij de toenmalige Jannink-fabriek. De precieze datum van herkomst is ongewis maar het moet een prent van voor […]
  • Oald Goor: De Braakmolen in de jaren ’50…3 april 2022 Oald Goor: De Braakmolen in de jaren ’50… De Braakmolen. Blikvanger en trekpleister voor toeristen. Gebouwd in 1865 en nog immer gekoesterd. De molen was lang in handen van de familie Otte die het in 1974 overdroeg aan de […]