’t Kerkplein in volle glorie

Het was een van de kernbegrippen in Goor in de negentiende eeuw: ’t Kerkplein. Reden voor de lieden van Oald Goor om weer eens in de koffer te duiken met oude prenten. Op deze foto prijkt de woning van uit 1863 van kantonrechter mr. Engelbert Eliza van Riemsdijk. Ook de iconische linde Wilhelminaboom met het sierlijke hekwerk was een blikvanger van ’t Twentse Haagje. Het hekwerk werd toentertijd geschonken door textielfabrikant en emeritus-predikant N. Jannink, waarvan de villa rechts nog zichtbaar is.

Gerelateerde berichten

  • Het Kerkplein in 1935…31 januari 2021 Het Kerkplein in 1935… Uit de archieven van het Goors Historisch Museum dit keer een bijzondere prent van het Kerkplein op de hoek Kerkstraat - Diepenheimseweg. In de volksmond ook wel ''n Plas' genoemd. In het […]
  • Oald Goor: Schoolfeest bij de Jannink-fabriek19 juni 2022 Oald Goor: Schoolfeest bij de Jannink-fabriek In de categorie Oald Goor dit keer een hele oude foto van het Schoolfeest bij de toenmalige Jannink-fabriek. De precieze datum van herkomst is ongewis maar het moet een prent van voor […]
  • Oald Goor: De Braakmolen in de jaren ’50…3 april 2022 Oald Goor: De Braakmolen in de jaren ’50… De Braakmolen. Blikvanger en trekpleister voor toeristen. Gebouwd in 1865 en nog immer gekoesterd. De molen was lang in handen van de familie Otte die het in 1974 overdroeg aan de […]
  • Oald Goor: De bedrijvige Kerkstraat…14 november 2021 Oald Goor: De bedrijvige Kerkstraat… Het is nu een grote kale vlakte op de plek waar decennia lang heel veel bedrijvigheid was en waar die bedrijvigheid, ook al is er nog veel weerstand tegen, weer terug zal komen na de bouw […]
  • Oald Goor: Stadsbranden teisterden Goor…17 oktober 2021 Oald Goor: Stadsbranden teisterden Goor… In de categorie Oald Goor dit keer een passage uit de Canon van Goor die in 2013 werd uitgebracht ter ere van 750 jaar Stad Goor. Daarin valt onder meer te lezen dat het Twentse Haagje […]