’t Kerkplein in volle glorie

Het was een van de kernbegrippen in Goor in de negentiende eeuw: ’t Kerkplein. Reden voor de lieden van Oald Goor om weer eens in de koffer te duiken met oude prenten. Op deze foto prijkt de woning van uit 1863 van kantonrechter mr. Engelbert Eliza van Riemsdijk. Ook de iconische linde Wilhelminaboom met het sierlijke hekwerk was een blikvanger van ’t Twentse Haagje. Het hekwerk werd toentertijd geschonken door textielfabrikant en emeritus-predikant N. Jannink, waarvan de villa rechts nog zichtbaar is.

Gerelateerde berichten

  • Het Kerkplein in 1935…31 januari 2021 Het Kerkplein in 1935… Uit de archieven van het Goors Historisch Museum dit keer een bijzondere prent van het Kerkplein op de hoek Kerkstraat - Diepenheimseweg. In de volksmond ook wel ''n Plas' genoemd. In het […]
  • Eerste huis op ’t Tuindorp 100 jaar geleden voor het eerst verhuurd23 mei 2021 Eerste huis op ’t Tuindorp 100 jaar geleden voor het eerst verhuurd Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de eerste woning op het Goorse Tuindorp werd verhuurd. Destijds voor 5 gulden per week. De woningen werden gebouwd door overheidssteun die kwam nadat […]
  • De veranderende Kerkstraat…15 juni 2016 De veranderende Kerkstraat… We kregen ter redactie drie foto's van de zogenoemde 'korte' Kerkstraat van Wim Meerman die er zijn huiskamer mee opsierde. Drie foto's vanuit hetzelfde standpunt genomen inĀ  richting van […]
  • Schoolfeest op het nettenveld van Jannink21 mei 2015 Schoolfeest op het nettenveld van Jannink Het is nu 'vief wekke veur 't Skoolfees' en in dat kader gaan we op deze site ook meer toeleven naar de 140e editie van het Goorse Feest der Feesten. Dat doen we met een ludieke actie […]
  • Goor op de ansichtkaart…28 februari 2015 Goor op de ansichtkaart… In deze maar vooral ook in de vorige eeuw is het Twentse Haagje regelmatig op de kiek gezet voor diverse ansichtkaarten. Selma Hoek stuurde de redactie een drietal bijzondere exemplaren. […]