Stoevelaargroep gaat ‘scoutingbos’ beheren en zoekt vrijwilligers

De leden van de Goorse Stoevelaargroep gaan in de komende periode flink aan het werk om het bos tegenover de blokhut onder handen te nemen. Dit wordt door de scouting veel gebruikt voor activiteiten maar is nu voor een groot deel overwoekerd met uitheemse plantensoorten zoals de Amerikaanse Vogelkers, ook wel Bospest genoemd. Deze moeten worden verwijderd en oude weides moeten weer in ere worden hersteld. Scouting Stoevelaargroep zoekt nog mensen met groene vingers die daarbij willen helpen. Daarvoor is er zeker op zaterdag en op bepaalde momenten door de week een van de terreinbeheerders aanwezig. Meer informatie op de Facebookpagina van de Stoevelaargroep.

Gerelateerde berichten

  • Modderdag bij Scouting5 juli 2019 Modderdag bij Scouting De Stoevelaargroep Goor organiseert morgen samen met de Groene loper Hof van Twente een zogenoemde ModderDag bij de blokhut van de Goorse scoutinggroep. Er zijn, vanaf 10:00 uur tot 12:00 […]
  • Blokhut stond in 1955 ‘aan de overkant’11 april 2021 Blokhut stond in 1955 ‘aan de overkant’ De blokhut van de padvindersvereniging De Stoevelaargroep staat al sinds jaar en dag aan de Stoevelaarsweg. Maar niet op dezelfde plek. We doken uit de archieven van het de Stichting […]
  • Nieuwe website Stoevelaargroep25 september 2020 Nieuwe website Stoevelaargroep De Goorse scouting De Stoevelaargroep heeft een nieuwe website gepresenteerd. Via www.stoevelaargroep.nl is van alles te vinden over de groep natuurliefhebbers die vroeger padvinders […]
  • Scouting de boer op met stroopwafels20 mei 2016 Scouting de boer op met stroopwafels De Scouting Stoevelaargroep gaat morgen langs de deur met stroopwafels. Een grote groep scouts zal proberen bij zoveel mogelijk woningen aan te bellen en de Hollandse lekkernij aan te […]
  • Vernielingen bij blokhut Stoevelaargroep4 maart 2016 Vernielingen bij blokhut Stoevelaargroep Bij blokhut De Vierdeuk van de Goorse Stoevelaargroep hebben gisteravond vandalen toegeslagen. Leden van de scouting troffen een kerstboom in de dakgoot aan en diverse brandplekken. Er […]