De Malbergschool in de Schoolstraat…

Voor de Goorse schooljeugd is vanaf morgen de vakantiepret voorbij en dat is reden voor de redactie van Oald Goor om eens in de archieven te duiken en daarin vergane Goorse onderwijsglorie op te duikelen. Historisch Goor heeft een aantal hele fraaie prenten van de vroegere Malbergschool aan de Schoolstraat waar in de jaren ’30 kinderen nog met paard en wagen werden gebracht. De Malberg is overigens de naam van de plek waar in nog vroeger tijden ‘recht werd gesproken’ door de Saksen. Later dus een schoolgebouw en daarna een gemeenschapscentrum met als vaste bewoners Goor in de Bocht en ook nog een periode de huisvester van de oudheidkamer.

De zesde klas in 1932 met staand achterin, tweede van rechts, Jan Geerts die later veel bijdragen leverde aan de overlevering van de Goorse historie

Gerelateerde berichten

  • Zoete herinneringen aan ‘Goor in de bocht’13 mei 2021 Zoete herinneringen aan ‘Goor in de bocht’ Het was in de jaren '70 en '80 een onmiskenbare pijler in de Goorse samenleving. Goor in de bocht was voor en door Goorse jongeren en bruiste in die periode van creativiteit en […]
  • Oald Goor: Synagoge in de Schoolstraat30 mei 2021 Oald Goor: Synagoge in de Schoolstraat Aan het begin van de vorige eeuw had Goor nog een synagoge rondom het stadshart. Op een van die bijzondere kiekjes in het rijke archief van Oald Goor prijkt dit religieuze huis. Deze kiek […]
  • Ouwe geitenbreier…18 mei 2021 Ouwe geitenbreier… Ik denk dat iedere ouder het er wel eens over heeft; is de 'schermtijd' van ons onderdeurtje niet een beetje veel vandaag, gisteren en afgelopen week? Snapchat, Insta, Roblox en niet te […]
  • Oald Goor: De Iependijk…19 september 2021 Oald Goor: De Iependijk… Op deze zondag is het weer een mooi moment om af te dalen in de koffer met oude prenten. Zo prijkt vandaag De Iependijk in deze rubriek van Oald Goor. De straat met veel historie is al […]
  • Het rijke bankverleden van Goor…12 september 2021 Het rijke bankverleden van Goor… Nu het Rabobankgebouw aan de Kerkstraat/Laarstraat zo'n beetje tegen de vlakte is ziet de redactie van Oald Goor reden om eens in het bankverleden van Goor te duiken. Waar het nu zoeken […]