Oald Goor: De ontmoetingskerk in de van Kollaan…

Op de plek waar nu diverse ‘Goorsen’ genieten van de oude dag in de appartementen van ’t Tuinhöfke stond vroeger de ontmoetingskerk. Daar kwamen gereformeerde gelovigen samen tot aan het begin van dit millenium tot aan de fusie met de Protestantse gemeente en de overgang naar de Hofkerk. Met de verhuizing ging ook gebrandschilderd raam van Alex Luigjes mee dat onder de eerste prent te zien is. Het raam wil een getuigenis zijn van de ontmoeting tussen mens en God en de mensen onderling. Ook vonden we in de archieven van Historisch Goor nog een prent van het doopvont in de kerk.

Gerelateerde berichten

  • De katholieke kerk in in 1894…31 oktober 2021 De katholieke kerk in in 1894… In onze rubriek Oald Goor een prent van rooms-katholieke kerk in de Hengevelderstraat die is genomen aan het einde van de 19e eeuw. De Petrus en Paulus-kerk stamt uit 1832 en de eerste […]
  • Het rijke supermarktverleden van Goor…16 januari 2022 Het rijke supermarktverleden van Goor… In de categorie Oald Goor werpen we dit keer een blik op het rijke supermarktverleden van het Twentse Haagje. diverse grootgruttets hebben daarin in de afgelopen eeuw al hun waar […]
  • Oald Goor: Schaatsen op ‘Oma’s gat’…9 januari 2022 Oald Goor: Schaatsen op ‘Oma’s gat’… Het genoegen om de ijzers onder te binden heeft ons deze winter nog niet mogen smaken en daarom gaan we in de rubriek Oald Goor maar terug naar een moment toen dat wel aan de orde was. We […]
  • Aanrijtijden belangrijkste reden voor keuze renovatie kazerne van Kollaan destijds23 december 2021 Aanrijtijden belangrijkste reden voor keuze renovatie kazerne van Kollaan destijds Het overal zo op tijd mogelijk bij een brand kunnen zijn was zo'n 10 jaar geleden de belangrijkste reden om de brandweerkazerne aan de van Kollaan aan te houden en te renoveren en niet te […]
  • Mariakapel Zeldam wel geopend op Kerstavond19 december 2021 Mariakapel Zeldam wel geopend op Kerstavond Er is, zoals eerder gemeld, geen kerkdienst in de Petrus en Pauluskerk tijdens Kerstavond dit jaar maar wie zich dan toch wil bezinnen, wil bidden en/of een kaarsje op wil steken kan dan, […]