Oald Goor: van landbouw tot Lidl…

In de categorie Oald Goor gaan we aangezicht laten zien zoals het nu niet meer voor te stellen is. De sloop van het ‘oude’ Rabobankgebouw is inmiddels begonnen en daarmee gaat dan gebouw na 32 jaar tegen de vlakte om plaats te maken voor een nieuwe Lidl-vestiging. Voordat in 1989 werd begonnen met de bouw van dat pand stond ‘Pakhuis- en landwinkel’ De Landbouw op die plek in de Laarstraat. En dat veel langer. Van het begin van de vorige eeuw tot 1924 in handen van ondernemer Laupman waarna van Goor het tot 1929 bestierde. Daarna werd het in bezit genomen door Coöperatie De Landbouw. De foto dateert uit 1988, vlak voor de sloop.

Gerelateerde berichten

  • De slopershamer is alvast begonnen…3 september 2021 De slopershamer is alvast begonnen… Er lopen nog allerlei procedures maar het lijdt geen twijfel meer dat de omgeving Kerkstraat/Laarstraat hoe dan ook een ander aangezicht krijgt. Deze week is begonnen met de sloop van het […]
  • ‘De politiek snurkt in kwestie rondom Lidl’11 mei 2020 ‘De politiek snurkt in kwestie rondom Lidl’ Het is een van de heetste hangijzers en toch leeft het niet echt bij alle gemeenteraadsleden. Althans dat is gevoel van de actievoerders tegen de komst van de Lidl op de plek van de […]
  • Lidl mag vestiging bouwen aan de Kerkstraat14 mei 2019 Lidl mag vestiging bouwen aan de Kerkstraat De Duitse supermarktketen Lidl mag toch een nieuwe vestiging laten bouwen aan de Kerkstraat. Dat heeft de Rechtbank in Zwolle bepaald. De gemeente en omwonenden willen niet dat de Lidl […]
  • Rabobank verhuist naar gemeentehuis15 april 2019 Rabobank verhuist naar gemeentehuis De Rabobank gaat vanaf 1 juni weg uit het pand op de hoek Kerkstraat/Laarstraat en kantoor gaan houden in een ruimte in het gemeentehuis. Ook de pin-automaat verhuist mee en is dan daar […]
  • De veranderende Kerkstraat…15 juni 2016 De veranderende Kerkstraat… We kregen ter redactie drie foto's van de zogenoemde 'korte' Kerkstraat van Wim Meerman die er zijn huiskamer mee opsierde. Drie foto's vanuit hetzelfde standpunt genomen in  richting van […]