Het rijke bankverleden van Goor…

Nu het Rabobankgebouw aan de Kerkstraat/Laarstraat zo’n beetje tegen de vlakte is ziet de redactie van Oald Goor reden om eens in het bankverleden van Goor te duiken. Waar het nu zoeken is naar een pinautomaat en bankzaken alleen nog maar online geregeld kunnen worden waren vroeger veel fysieke kantoren van diverse banken in het Twentse Haagje zoals de Twentse bank (later ABN) aan de Grotestraat tegenover De Tapperij. Maar in een verder verleden was er naast het cafĂ© een vestiging van de Rotterdamse bank.

De Rabobank huisde in de Hengevelderstraat (voorheen Raiffeisenbank) en Scherpenzeelseweg terwijl er ook een Nutsspaarbank aan de noordzijde van de Grotestraat waarvan het pand later dienst deed als apotheek en kapperszaak.

In een recenter verleden waren er ook nog vestigingen van de CVB Bank, de SNS-bank en de ING-bank. Fysieke bankzaken kunnen nu alleen nog worden gedaan bij de Regiobank aan de Wijnkamp dat onderdeel is van LOF Wonen.

Rabobank Hengevelderstraat
De Twentse Bank (later ABN)
Gerrit Bolink van de CVB Bank