Het rijke bankverleden van Goor…

Nu het Rabobankgebouw aan de Kerkstraat/Laarstraat zo’n beetje tegen de vlakte is ziet de redactie van Oald Goor reden om eens in het bankverleden van Goor te duiken. Waar het nu zoeken is naar een pinautomaat en bankzaken alleen nog maar online geregeld kunnen worden waren vroeger veel fysieke kantoren van diverse banken in het Twentse Haagje zoals de Twentse bank (later ABN) aan de Grotestraat tegenover De Tapperij. Maar in een verder verleden was er naast het café een vestiging van de Rotterdamse bank.

De Rabobank huisde in de Hengevelderstraat (voorheen Raiffeisenbank) en Scherpenzeelseweg terwijl er ook een Nutsspaarbank aan de noordzijde van de Grotestraat waarvan het pand later dienst deed als apotheek en kapperszaak.

In een recenter verleden waren er ook nog vestigingen van de CVB Bank, de SNS-bank en de ING-bank. Fysieke bankzaken kunnen nu alleen nog worden gedaan bij de Regiobank aan de Wijnkamp dat onderdeel is van LOF Wonen.

Rabobank Hengevelderstraat
De Twentse Bank (later ABN)
Gerrit Bolink van de CVB Bank

Gerelateerde berichten

  • Buiten pinnen in Goor niet mogelijk29 mei 2021 Buiten pinnen in Goor niet mogelijk Wie contant geld wil pinnen in Goor kan het buiten winkeluren wel schudden de komende maand. De enige pinautomaat die niet in een winkel staat, bij de voormalige ABN Amro-bank is nog […]
  • Voor bankzaken naar Hengelo…25 maart 2020 Voor bankzaken naar Hengelo… Het is de enige bank die nog kantoor houdt in Goor maar dat is voorlopig voorbij. De Rabobank in het gemeentehuis (foto) is vanwege de Corona-crisis tot nader order gesloten. De Rabobank […]
  • Oald Goor: De Iependijk…19 september 2021 Oald Goor: De Iependijk… Op deze zondag is het weer een mooi moment om af te dalen in de koffer met oude prenten. Zo prijkt vandaag De Iependijk in deze rubriek van Oald Goor. De straat met veel historie is al […]
  • Oald Goor: van landbouw tot Lidl…5 september 2021 Oald Goor: van landbouw tot Lidl… In de categorie Oald Goor gaan we aangezicht laten zien zoals het nu niet meer voor te stellen is. De sloop van het 'oude' Rabobankgebouw is inmiddels begonnen en daarmee gaat dan gebouw […]
  • Oald Goor: De ontmoetingskerk in de van Kollaan…29 augustus 2021 Oald Goor: De ontmoetingskerk in de van Kollaan… Op de plek waar nu diverse 'Goorsen' genieten van de oude dag in de appartementen van 't Tuinhöfke stond vroeger de ontmoetingskerk. Daar kwamen gereformeerde gelovigen samen tot aan het […]