Het rijke bankverleden van Goor…

Nu het Rabobankgebouw aan de Kerkstraat/Laarstraat zo’n beetje tegen de vlakte is ziet de redactie van Oald Goor reden om eens in het bankverleden van Goor te duiken. Waar het nu zoeken is naar een pinautomaat en bankzaken alleen nog maar online geregeld kunnen worden waren vroeger veel fysieke kantoren van diverse banken in het Twentse Haagje zoals de Twentse bank (later ABN) aan de Grotestraat tegenover De Tapperij. Maar in een verder verleden was er naast het cafĂ© een vestiging van de Rotterdamse bank.

De Rabobank huisde in de Hengevelderstraat (voorheen Raiffeisenbank) en Scherpenzeelseweg terwijl er ook een Nutsspaarbank aan de noordzijde van de Grotestraat waarvan het pand later dienst deed als apotheek en kapperszaak.

In een recenter verleden waren er ook nog vestigingen van de CVB Bank, de SNS-bank en de ING-bank. Fysieke bankzaken kunnen nu alleen nog worden gedaan bij de Regiobank aan de Wijnkamp dat onderdeel is van LOF Wonen.

Rabobank Hengevelderstraat
De Twentse Bank (later ABN)
Gerrit Bolink van de CVB Bank

Gerelateerde berichten

  • Buiten pinnen in Goor niet mogelijk29 mei 2021 Buiten pinnen in Goor niet mogelijk Wie contant geld wil pinnen in Goor kan het buiten winkeluren wel schudden de komende maand. De enige pinautomaat die niet in een winkel staat, bij de voormalige ABN Amro-bank is nog […]
  • Voor bankzaken naar Hengelo…25 maart 2020 Voor bankzaken naar Hengelo… Het is de enige bank die nog kantoor houdt in Goor maar dat is voorlopig voorbij. De Rabobank in het gemeentehuis (foto) is vanwege de Corona-crisis tot nader order gesloten. De Rabobank […]
  • Oald Goor: Sint in stadshart21 november 2021 Oald Goor: Sint in stadshart Het was wederom een groot succes. De intocht van Sinterklaas afgelopen weekend in de haven van Goor. In het verleden kwam de Goedheiligman wel eens met de trein en soms in een cabriolet. […]
  • Oald Goor: De bedrijvige Kerkstraat…14 november 2021 Oald Goor: De bedrijvige Kerkstraat… Het is nu een grote kale vlakte op de plek waar decennia lang heel veel bedrijvigheid was en waar die bedrijvigheid, ook al is er nog veel weerstand tegen, weer terug zal komen na de bouw […]
  • De 11e van de 11e…11 november 2021 De 11e van de 11e… Er is vanwege corona veel discussie over, vooral in het zuiden van het land. De startfestiviteiten van het nieuwe carnavalsseizoen wel of niet door laten gaan? In Goor bereidt CV Sterzo […]